Spectacolul ,,Miorița” al Ansamblului Profesionist ,,Mureșul” 60 de minute de emoție pură

Distribuie pe:

Da, este ceea ce au simțit toți spectatorii acestui minunat spectacol. Emoție pură. Transpunerea în scenă a frumoasei balade Miorița, printr-un amestec deosebit de balet, joc popular, voci superbe și o orchestră extraordinară, toate sub o regie și o coregrafie desăvârșite, au creat spectacolul Miorița al îndrăgitului nostru Ansamblul Mureșul. Pur și simplu nu-ți puteai permite să clipești de frică să nu pierzi vreun detaliu din ceea ce se întâmpla pe scenă. Fiecare sunet, fiecare notă, fiecare gest, mișcare a artiștilor de pe scenă te acapara, te vrăjea.

Frumoasa baladă Miorița ne-a fost redată cu lux de amănunte, ne-a fost dăruită de acești oameni deosebiți, care, clar, cu multă muncă, cu pasiunea și talentul pe care le au din belșug au reușit, din nou, să primească binemeritate aplauze la scenă deschisă, minute în șir.

Un spectacol care, cu toată sinceritatea vă spunem... merită văzut. Nu veți auzi balada Miorița recitată, nu e un spectacol de folclor, e un spectacol în care veți simți Miorița și o veți trăi așa cum nu ați făcut-o niciodată.

Dansatorii, solistele și orchestra au reușit, ca pentru o oră, să ne transpună în mijlocul baladei, al intrigii, al întregii povești pe care această baladă ne-o transmite de mii de ani, poveste care este, încă, din păcate, actuală. Cu o măiestrie demnă de tot respectul și laudele noastre, putem spune că este un spectacol minunat, deosebit, cum rar ne-a fost dat să vedem, un spectacol emoționant, complet. Un spectacol care implică multă muncă, dăruire, pasiune, talent, și nu numai, al artiștilor prezenți pe scenă, ci și al regizorului, coregrafului, celor care au creat costumele, tuturor celor care au creat acest TOT EXTRAORDINAR.

Eu pot să vă înșirui cuvinte ca: frumos, extraordinar, emoționant, deosebit etc., etc., dar cel mai bine este să vă las pe dumneavoastră să mergeți la spectacol și veți vedea și înțelege de ce aceste cuvinte nu sunt suficiente pentru a descrie spectacolul “MIORIȚA” al Ansamblului Profesionist “Mureșul”.

Nu ne rămâne nouă, celor care am fost la acest spectacol, decât să-i felicităm din tot sufletul și să mulțumim acestui minunat ansamblu pentru ceea ce au reușit să creeze, să pună în scenă și pentru că au reușit să desăvârșească... acest spectacol de neuitat.

Antonela Dumitrache

Lasă un comentariu