Prima de casare acordată prin Programul “Rabla clasic” va crește cu 15%

Distribuie pe:

Prima de casare pentru Programul “Rabla clasic” va crește cu 15% în 2023, a informat, miercuri, ministrul Mediului, Tanczos Barna, care a precizat că și bugetul alocat programului destinat achiziției de mașini electrice va fi majorat pentru acest an.

La începutul ședinței de miercuri a Guvernului, premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului să pregătească pentru reuniunea de săptămâna viitoare o informare referitoare la aceste programe.

“Da, domnule prim-ministru, așa cum ați dispus, am început pregătirea programelor «Rabla clasic», «Rabla plus» și «Rabla local». În cadrul Programului «Rabla clasic», care oferă acel bonus pentru casarea mașinilor vechi și posibilitatea de cumpărare de mașini clasice, cu motorizare clasică noi, avem bugetul pentru a asigura o creștere cu 15% a primei de casare, așa cum și dumneavoastră ați discutat la «Dacia», cu ocazia vizitei pe care ați efectuat-o. Avem bugetul pentru a oferi acest sprijin majorat în 2023”, a explicat Tanczos Barna.

În același timp, a adăugat el, va fi crescut bugetul pentru achiziția de mașini electrice.

Ministrul a subliniat că anul trecut s-au constatat evoluții pozitive pe piața auto din România.

“A crescut numărul de mașini noi înmatriculate, a crescut exponențial numărul de mașini electrice înmatriculate datorită programelor derulate prin Administrația Fondului pentru Mediu. S-a redus numărul de mașini second-hand pentru prima dată după foarte mulți ani. Deci, parcul auto din România se întinerește și am putea spune că la sfârșitul anului 2023 bifăm inclusiv obligația din PNRR. Ne-am asumat că vom scoate peste 250.000 de mașini vechi din circulație. Cred că la sfârșitul anului 2023 deja ținta pentru `26 va fi atinsă”, a explicat ministrul Mediului. (Agerpres)

Lasă un comentariu