PNL Mureș a anunțat investițiile pe care le va susține la votul bugetelor pentru Târgu Mureș și Consiliul Județean

Distribuie pe:

Conducerea PNL Mureș a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, principalele proiecte pe care aleșii liberali din Consiliul Local Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș le vor susține la votul bugetelor pe anul 2023.

Investiții pentru Târgu Mureș, în bugetul pe anul 2023:

1. Proiectul Tehnic pentru Podul peste râul Mureș (zona Aleea Carpați - Unirii).

2. Realizarea Studiului de Fezabilitate pentru Pasajul subteran care va face legătura între str. Sinaia și P-ța Matei Corvin, cu ramificație pe str. Cuza Vodă și Tamas Erno.

3. Continuarea lucrărilor la Campusul Școlar “Constantin Brâncuși”.

4. Realizarea Studiului de Fezabilitate pentru amenajarea unei parcări cu 350-400 de locuri lângă Liceul Sanitar din Târgu Mureș.

5. Construcția de noi creșe în Târgu Mureș și proiectul de mansardare a Școlii Gimnaziale “Alexandru Ioan Cuza”, în vederea creșterii numărului de locuri pentru elevii din cartierul Unirii.

Președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre, a anunțat că în urma campaniei de strângere de semnături care a fost derulată pe durata a 30 de zile în toamna anului trecut, au fost adunate 10.000 de semnături. Liderul liberalilor mureșeni a subliniat că semnăturile reprezintă dorința a aproape 9% din populația municipiului Târgu Mureș, fapt care va cântări decisiv în votul pentru noul pod peste râul Mureș.

“Avem în față 10.000 de semnături adunate de la cetățeni din toate zonele municipiului Târgu Mureș și cred că 10.000 de semnături care susțin construirea unui element de infrastructură rutieră nu au mai fost strânse până acum în Târgu Mureș. Avem de-a face cu semnăturile a aproape 9% din populația Târgu Mureșului și cred că primul nou pod care poate fi construit la Târgu Mureș este acesta. Cetățenii municipiului au pierdut deja 6 luni din implementarea acestui proiect și se preferă discuțiile despre alte lucruri, alte poduri, și nu cel care are astăzi toate avizele necesare și poate fi construit. Vorbim despre orice altceva decât despre “a face”, a afirmat președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre.

Liderul PNL Mureș a făcut referire și la un alt punct de pe lista priorităților pentru bugetul municipiului Târgu Mureș pe anul 2023, acesta fiind construcția de creșe pe raza municipiului: “Avem în creșele de stat din Târgu Mureș 336 de locuri, iar 100 de copii au rămas fără un loc la creșă, pe o listă de așteptare. Cu alte cuvinte, nu suntem în stare să construim creșe pentru a asigura părinților și copiilor o viață normală. Aceasta este una dintre dorințele noastre temeinic justificată, dat fiind numărul mare de părinți care nu au găsit pentru copii lor un loc la o creșă de stat”, a mai spus președintele PNL Mureș.

Pentru anul 2023, PNL Mureș solicită alocarea de fonduri pentru lucrările la Campusul Școlar “Constantin Brâncuși”. Viceprimarul municipiului Târgu Mureș și vicepreședinte al PNL Mureș, Alexandru Gyorgy, a anunțat că lucrările au fost demarate, iar în această perioadă are loc pregătirea șantierului. “Investițiile în educație și infrastructură vor fi prioritare și în acest an pentru grupul consilierilor locali PNL din Consiliul Local Târgu Mureș. În ultimii 2 ani au fost investiți bani în școlile din Târgu Mureș cât în cei 10 ani precedenți, iar acum încep să se vadă rezultatele muncii. În primele zile ale acestui an am început lucrările la Campusul Școlar «Constantin Brâncuși», este o fază preliminară de pregătire a șantierului. Se lucrează la instalațiile din curte care sunt extrem de vechi și uzate, urmând ca după aceea să continuăm cu amenajarea curții. Multă lume ne-a întrebat dacă vom face clădiri noi în campus, răspunsul este că nu vom face construcții noi, le vom reabilita pe cele existente, pentru că există suficiente construcții pentru acest campus”, a declarat viceprimarul Alexandru Gyorgy în cadrul conferinței de presă.

Conducerea PNL Mureș a mai menționat faptul că proiectul de realizarea a Studiului de Fezabilitate pentru pasajul subteran care va face legătura între str. Sinaia și P-ța Matei Corvin, cu ramificație pe str. Cuza Vodă și Tamas Erno, vine în întâmpinarea nevoii de fluidizare a circulației la sensul giratoriu din zona Cocoșul de Aur. “Am avut câteva discuții cu specialiști în domeniul circulației rutiere și soluția reieșită din aceste discuții a fost tocmai realizarea unui pasaj rutier subteran, care pleacă de pe strada Sinaia și are ieșire în Piața Matei Corvin. Acest pasaj, alături de podul peste Mureș propus între Unirii și Aleea Carpați ar decongestiona în proporție de 70% circulația din sensul giratoriu de la Cocoșul de Aur”, a menționat Ciprian Dobre.

Președintele PNL Târgu Mureș, prof. univ. dr. Horațiu Suciu, a vorbit despre principalul proiect pentru care liberalii mureșeni și-au anunțat public susținerea încă din toamna anului 2022. “Proiectul construirii unui nou sediu al Institutului Inimii este poate cel mai important dintre obiectivele noastre prin prisma valorii, pentru că 105 milioane de euro vor ajunge în județul Mureș. Însă toate prioritățile pe care le vom susține la votarea bugetului, podul, pasajul subteran, creșele, toate vin în întâmpinarea unei nevoi reale a târgumureșenilor. Vreau să vă spun că etapele pentru noul Institut al Inimii au un calendar clar stabilit, astfel încât în toamna acestui an să putem începe primele săpături la noua clădire a Institutului. Acest proiect a devenit unul palpabil și ne bucurăm în primul rând de sprijinul Partidului Național Liberal care a insistat ca acest proiect să se realizeze pentru că a înțeles importanța chirurgiei cardiovasculare și a activității Institutului Inimii pentru județul Mureș”, a afirmat doctorul Horațiu Suciu.

Prezentă în conferința de presă, prefectul județului Mureș și prim-vicepreședintele PNL Mureș, Mara Togănel, a vorbit despre două măsuri de impact ale Guvernului României la începutul anului 2023: distribuirea în județul Mureș a cardurilor de energie și posibilitatea de obținere în regim online a cazierului judiciar. “Suntem în legătură permanentă cu reprezentanții Poștei Române din județul Mureș. Astfel, cardurile au fost deja distribuite în 7 județe ale țării și vor ajunge în curând în județul Mureș. Important de reținut este că la plata facturilor, având cardul de energie, factura și actul de identitate, mureșenii vor avea la dispoziție 3 variante de plată: se poate face plata direct la poștaș, acesta având un dispozitiv POS mobil, plata se mai poate face la orice oficiu poștal din mediul urban sau la oficiul poștal în raza căruia își are domiciliul beneficiarul, în mediul rural, iar cea de-a treia opțiune este una în regim online, care va deveni activă printr-o platformă pe care Poșta Română o va pune la dispoziție după data de 20 februarie”, a spus prefectul Mara Togănel în cadrul conferinței de presă.

Președintele PNL Mureș, Ciprian Dobre, a enumerat și investițiile care vor fi susținute de consilierii liberali la votul bugetului Consiliului Județean Mureș pentru anul 2023. Primul dintre proiecte vizează construirea unei parcări supraetajate lângă Centrul de Transfuzii Sanguine din Târgu Mureș. Acest proiect este urmat de inițiativa construirii Muzeului “Gheorghe Șincai” la Râciu, reparația capitală a drumului Solovăstru-Jabenița-Adrianu Mare-Gurghiu (de 3,6 km lungime), precum și amenajarea unei piste de biciclete pe traseul Șincai-Râciu-Berghia-Pănet și Solovăstru-Gurghiu-Ibănești.

Biroul de Presă PNL Mureș

Lasă un comentariu