În Târgu Mureș s-a deschis prima fabrică de reciclare a PET-urilor din România

Distribuie pe:

Fabrica PET Recycling Team Târgu Mureș, o investiție de 7,5 milioane de euro, a început producția, urmând să livreze 18.000 tone de plastic reciclat pe an.

Potrivit unui comunicat, Grupul Alpla, alături de partenerii săi, Ecohelp SRL și United Polymer Trading (Elveția), a deschis la Târgu Mureș prima sa fabrică de reciclare de PET-uri din România, construită în nouă luni, cu o investiție de 7,5 milioane de euro.

Fabrica este dotată cu tehnologie de ultimă generație și va produce aproximativ 18.000 de tone de material reciclat din deșeuri menajere pe an.

Întreprinderea, care este deținută și operată în comun de cei trei parteneri și care se numește PET Recycling Team evenimentul oficial de deschidere in data de 4 mai 2023, se spune în comunicatul Alpla Group, preluat de Agerpres.

“Această colaborare este un exemplu clar despre cum se pot îmbunătăți eforturile locale de reciclare pentru a asigura o dezvoltare economică pe baze sustenabile. Umplem un gol în piața de materiale reciclate de înaltă calitate din România și din țările vecine”, a spus, la rândul său, Mihail Moloiu, director general al fabricii PET Recycling Team Târgu Mureș.

Noua instalație de reciclare a creat aproximativ 20 de noi locuri de muncă.

Până în anul 2025, Alpla va investi 50 milioane de euro pe an în extinderea continuă a activităților sale de reciclare. De Târgu Mureș, va aproviziona piața din sud-estul Europei cu rPET de calitate alimentară, promovând astfel economia circulară în regiune.

“Aproximativ 18.000 de tone de PET-uri reciclate post-consum (rPET) pe an - specialistul în ambalare și reciclare Alpla, Ecohelp SRL (România) și United Polymer Trading AG (Elveția) încep producția la fabrica lor comună de reciclare din Târgu Mureș. Cele trei companii au investit aproximativ 7,5 milioane de euro în construcția și dotarea fabricii, situată în vecinătatea amplasamentului existent al Ecohelp din Târgu Mureș. Prima linie de extrudare pentru producția de granule rPET de înaltă calitate din fulgi PET a fost pusă deja în funcțiune. Partenerii vor găzdui asemenea, compania intenționează să își globalizeze activitățile în domeniul reciclării de înaltă calitate.

1 comentariu

  1. Marius Prostean 13 martie, 2023 at 13:13 Răspunde

    Buna ziua,
    Va recomand sa va documentati inainte sa postati articole care spun neadevaruri. Sau poate goana dupa “senzational” va face sa afirmati lucruri incorecte.
    In Targu Mures NU s-a deschis prima fabrica de reciclare PET din Romania. Deja exista fabrici la Buzau, Green Tech si la Slobozia, Petstar Recycling, care deja produc. Mai mult, fabrica Petstar Recycling Slobozia, foloseste aceasi tehnologie Starlinger, ca si cea de la Targu Mures.

Lasă un comentariu