Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer a înființat un consiliu științific consultativ

Distribuie pe:

Consiliul Director al Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer a hotărât înființarea unui consiliu științific consultativ, format din specialiști pe a căror expertiză să se bazeze atunci când inițiază proiecte noi în interesul pacienților.

“Consiliul Director al Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer a hotărât înființarea unui Consiliu Științific Consultativ, format din experți reputați din țara noastră, pe a căror expertiză să ne putem baza atunci când decidem să inițiem proiecte noi, astfel încât inițiativele noastre să fie aliniate evidențelor științifice la zi și priorităților de sănătate publică din țară, în interesul pacienților de azi și de mâine. (...) În contextul elaborării normelor de aplicare ale Planului Național de Prevenire și Combatere a Cancerului de către MS, dorim ca acest Consiliu să elaboreze și să propună analize de specialitate echipei desemnate de Ministerul Sănătății, să creioneze aceste norme pentru implementarea Planului Național de Prevenire și Combatere a Cancerului. Lucrând alături de autorități în acest sens, șansele noastre de supraviețuire/vindecare vor crește proporțional, iar satisfacția muncii tuturor specialiștilor să fie una deplină”, se arată într-un comunicat de presă al FABC, transmis Agerpres.

Potrivit organizației, o primă întâlnire a consiliului a avut loc, online, la mijlocul lunii trecute. Atunci s-au hotărât întâlniri periodice, crearea unei platforme de comunicare și modalități de abordare a activității.

“Cu acordul membrilor Consiliului Științific, Consiliul Director al FABC a numit acest Consiliu «Tumor Board-ul» Oncologiei românești, pentru a putea transmite un mesaj tuturor celor implicați în sistemul de sănătate că doar lucrurile elaborate în echipă pot genera succes și pot salva vieți”, se precizează în comunicat.

Lasă un comentariu