Dorin Florea, achitat definitiv în dosarul “TransSil”

Distribuie pe:

Curtea de Apel Cluj a respins, joi, ca nefondate apelurile înaintate de procurorii anticorupție și municipalitatea Târgu Mureș împotriva sentinței Tribunalului Mureș prin care fostul primar Dorin Florea a fost achitat în dosarul “TransSil”, în care era acuzat de atribuirea “cu încălcarea legii” a unui teren cu o suprafață de 20.400 metri pătrați către o asociație sportivă.

Hotărârea nr.197/2023 din 02.02.2023, a Curții de Apel Cluj, este definitivă.

Alături de fostul primar Dorin Florea, în dosar a fost achitată și fosta secretară a municipiului Târgu Mureș, Maria Cioban, care, de asemenea, fusese acuzată de comiterea infracțiunii de participație improprie la infracțiunea de abuz în serviciu.

În luna septembrie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului edil Dorin Florea și a fostului secretar al municipiului, Maria Cioban.În rechizitoriul întocmit, procurorii arătau că primarul Dorin Florea, în cursul anului 2008, “prin încălcarea atribuțiilor de serviciu și a prevederilor legale” ar fi întocmit și semnat o expunere de motive, prin care s-a supus dezbaterii Consiliului Local adoptarea, în regim de urgență, deși situația nu o impunea, a propunerii de atribuire, cu titlu gratuit către o asociație sportivă, a unui teren în suprafață de 20.400 mp, situat în municipiul Târgu Mureș.

În luna iulie 2022, Curtea de Apel Târgu Mureș a menținut hotărârea Tribunalului prin care fostul primar al municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, fostul consilier al primarului, Sergiu Claudiu Maior, precum și fostul secretar al municipiului, Andrei Mureșan, au fost achitați de sub acuzațiile de uzurparea funcției și complicitate la uzurpare a funcției în formă continuată, în 9.198 de acte materiale, după ce au fost trimiși în judecată, în anul 2017, de către Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins atunci, ca nefondate, apelurile declarate împotriva sentinței Tribunalului Mureș din Dosarul nr. 3287/102/2017, care prevede că “fapta nu este prevăzută de legea penală”, hotărârea fiind definitivă.

De asemenea, Tribunalul Harghita i-a achitat, în luna iulie 2021, pe Dorin Florea și pe alți opt inculpați, precum și Asociația Sportivă “Fotbal Club ASA 2013”, în dosarul finanțării echipei de fotbal locale, trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) - Serviciul Teritorial Târgu Mureș în luna decembrie 2015. Tribunalul Harghita a hotărât achitarea lui Dorin Florea pentru acuzația comiterii infracțiuni de abuz în serviciu, întrucât “fapta nu este prevăzută de legea penală”, la fel și în cazul celorlalți inculpați. Această hotărâre nu este definitivă, fiind atacată cu apel dosarul fiind pe rolul Curții de Apel Târgu Mureș. Ieri era prevăzut un termen pentru pronunțarea sentinței definitive în acest dosar. La ora închiderii ediției pe portalul Curții de Apel Târgu Mureș nu era afișată nicio soluție. Vom reveni cu acest subiect în momentul în care Curtea de Apel Târgu Mureș se va pronunța în acest ultim dosar care îl privește pe fostul primar al Târgu Mureșului. (sursa: Agerpres)

Lasă un comentariu