Mureș: Copii orfani ucraineni, asistați stomatologic în ambulatoriul Facultății de Medicină Dentară

Distribuie pe:

Mai mulți copii orfani proveniți dintr-un centru de reabilitare socială din regiunea Kievului, aflați în centrul de la Prod, județul Sibiu, beneficiază de tratament stomatologic în ambulatoriul Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș.

“Un grup de 23 copii orfani ucraineni, proveniți dintr-un centru de reabilitare socială din regiunea Kievului, au fost evacuați în martie 2022, cu două săptămâni înainte ca armata rusă să ocupe zona. În prezent, copiii se află în localitatea Prod din județul Sibiu, acolo unde este funcțional primul centru licențiat de către autoritățile române, pentru beneficiarii orfani străini. Astăzi, 12 dintre acești copii au beneficiat de asistență stomatologică, fiind luați în evidența Ambulatoriului stomatologic al Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie «G.E. Palade» din Târgu Mureș de către medicii rezidenți din specialitățile Pedodonție și Ortodonție”, a anunțat, luni seara, rectorul UMFST Târgu Mureș, profesor doctor Leonard Azamfirei, într-o postare pe Facebook.

Potrivit rectorului, următoarea întâlnire a specialiștilor Facultății de Medicină Dentară cu micuții ucraineni este programată în data de 17 februarie.

Lasă un comentariu