Sistemul național antigrindină, în dezbatere publică

Distribuie pe:

Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea obiectivelor etapei a XXIII-a 2023 a Programului de realizare a Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor pe perioada 2010-2024 a fost postat, zilele trecute, în secțiunea Transparență decizională a site-ului MADR. Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor este instituția inițiatoare a actului normativ și se află în subordinea MADR.

Implementarea programului va continua până la crearea unui Sistem național coerent în România, capabil să asigure protecția populației și a economiei la efectele și pagubele provocate de căderile de grindină și a secetei severe.

Pentru cea de-a XXIII-a etapă a Programului obiectivele prevăzute vizează, pentru Centrul Zonal de Coordonare TRANSILVANIA, Studii, proiecte tehnice, execuție lucrări, achiziție echipamente și dotări pentru Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Timiș și pentru Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Maramureș; studii, proiecte tehnice și execuție lucrări, în condițiile legii pentru Centrul Zonal de Coordonare TRANSILVANIA - Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Mureș; studiu de fezabilitate pentru înființarea de noi grupuri de combatere - CZC TRANSILVANIA, Cercetare științifică, dezvoltarea tehnică și tehnologii de intervenții active în atmosferă.

La nivel național, suma necesară finanțării este de 27.000.000 lei credite bugetare și 86.650.000 lei credite de angajament.

Cei interesați pot transmite opinii/propuneri/sugestii în termen de 10 zile de la data publicării, pe adresa de e-mail: antigrindina@madr.ro.

B.VVasile Bota

Lasă un comentariu