Biserica Greco-Catolică din Ucraina trece la noul calendar / Crăciunul va fi sărbătorit pe 25 decembrie, nu pe 7 ianuarie

Distribuie pe:

Biserica Greco-Catolică Ucraineană a anunțat că trece la un nou calendar, în care Crăciunul va fi sărbătorit pe 25 decembrie și nu pe 7 ianuarie. Decizia în acest sens a fost adoptată la o ședință desfășurată în perioada 1-2 februarie. Potrivit unui comunicat remis de reprezentanții Bisericii Greco-Catolice Ucrainene, această decizie a fost luată în urma numeroaselor solicitări venite din partea enoriașilor.

Tranziția la noul calendar va începe în 1 septembrie 2023, urmând să se aplice sărbătorilor cu dată fixă, cum sunt Crăciunul, Sfântul Nicolae sau Nașterea Maicii Domnului. Totodată, Biserica Greco-Catolică Ucraineană a permis parohiilor care doresc să celebreze sărbătorile conform vechiului calendar să poată face acest lucru până în anul 2025. Portalul de știri BABEL amintește că, în mai 2023, Biserica Ortodoxă a Ucrainei, de asemenea, va organiza o reuniune pentru a lua în considerare trecerea la noul calendar.

(Sursa: Rador/ Traducere: Sergiu Dan)

Lasă un comentariu