Studiu: Două din trei cupluri sunt plictisite de întâlnirile tradiționale

Distribuie pe:

Aproape două treimi (64%) dintre cupluri sunt de acord cu afirmația că “se plictisesc de întâlnirile tradiționale și caută experiențe mai interesante” cu partenerii sau cu persoanele cu care se întâlnesc, reiese din rezultatele unui studiu de piață, realizat în șase țări europene, cu scopul de observa cum se schimbă obiceiurile cuplurilor de Ziua Îndrăgostiților.

Conform cercetării derulată de Pollster, la solicitarea Huawei, această tendință de schimbare este și mai vizibilă în rândul cuplurilor mai tinere, 71% dintre tinerii cu vârsta între 26 și 35 de ani afirmând că s-au plictisit de întâlnirile clasice.

Întrebați care ar fi întâlnirea lor ideală, unul din șapte (69%) respondenți a spus că ar prefera o experiență comună, cum ar fi o activitate în aer liber, în schimbul unei întâlniri tradiționale precum niște cursuri pentru a deprinde o abilitate nouă sau o experiență interactivă împreună.

De asemenea, peste două treimi (67%) dintre cei chestionați au admis că au încercat, deja, activități mai creative, de tipul cursuri de gătit, escape rooms sau noi experiențe în cadrul unor spectacole de teatru imersiv sau vizite la parcuri tematice. În același timp, aproape trei sferturi (73%) au raportat că, împreună, au optat pentru activități orientate spre sport când se întâlneau cu partenerul, inclusiv cursuri de gimnastică, drumeții sau cățărare sau bouldering.

Potrivit sursei citate, nouă din zece respondenți (88%) au menționat că sunt de acord cu experiențele comune, pentru că “i-a apropiat mai mult de partenerul lor”, iar 76% că ar prefera o întâlnire la care să poată învăța sau încerca ceva nou cu partenerul lor. Acest lucru a fost valabil mai ales pentru cuplurile mai tinere, crescând la 79% pentru persoanele între 26 și 35 de ani.

Majoritatea cuplurilor (91%) plănuiește pentru viitor întâlniri mai active și experiențe creative pe care le pot experimenta cu partenerii lor, în timp ce 84% au declarat că intenționează să încerce activități noi în următoarele 12 luni, când se întâlnesc, iar călătoriile sunt cea mai bună opțiune pentru 77% dintre ei.

Pentru jumătate dintre cupluri, o alegere des întâlnită este descoperirea și practicarea unor noi hobby-uri, cum ar fi fotografia (42%) și sportul (36%).

În ceea ce privește alegerile comune în cuplu, lucrurile sunt destul de dificile: mai multe femei au optat pentru călătorii - 81%, față de 73% dintre bărbați, în timp ce aceștia au fost mai pasionați de sport - 43%, față de 29% dintre femei. În schimb, fotografia, ca un nou hobby, a fost o preferință atât pentru femei - 42%, cât și pentru bărbați - 41%.

La nivel general, 64% dintre cuplurile chestionate s-au declarat de acord cu afirmația că întâlnirile clasice sunt plictisitoare și că sunt în căutarea de experiențe mai interesante alături de partenerii sau cu persoanele cu care se întâlnesc.

Realizatorii studiului menționează că originile Zilei Îndrăgostiților datează încă din anul 269, când aceasta a fost petrecută ca sărbătoare în cinstea Sfântului Valentin. În secolul al XVIII-lea această tradiție a început prin a oferi flori, dulciuri și felicitări persoanelor dragi. Aproximativ 200 de ani mai târziu, aceste obiceiuri se schimbă și atât cuplurile, cât și cei care sunt la primele întâlniri cu partenerul caută experiențe care să creeze amintiri durabile.

Studiul a fost efectuat, online, în ianuarie 2023, de către Pollster în numele Huawei pe un eșantion de 2.550 de respondenți din Turcia, România, Germania, Italia, Franța și Polonia, prin metoda CAWI (Computer Assisted Web Interviewing).

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, fiind utilizate de o treime din populația lumii. Până în prezent, compania a înființat 14 Centre de cercetare și dezvoltare în țări, precum: Germania, Suedia, India și China. (Agerpres)

Lasă un comentariu