La sfârșit de săptămână, Cupa Mondială de Sărituri cu Schiurile, la Râșnov

Distribuie pe:

Aproape 100 de sportivi din 18 țări vor participa, în weekend, la Cupa Mondială de Sărituri cu Schiurile de la Râșnov, competiția urmând să se desfășoare în sistem de nocturnă, o premieră pentru Valea Cărbunării.

La ediția din anul acesta sunt programate patru etape din calendarul FIS Ski Jumping World Cup, două etape în competiția feminină, întreceri individuale, și două etape din cea masculină, una la individual și cea de-a doua la Super Team, ultima fiind o competiție care și-a avut debutul la Râșnov, anul trecut.

“Primind an de an această competiție de la Federația Internațională de Schi, au văzut și au apreciat capacitățile noastre de organizare și vorbesc aici de Primăria Râșnov, voluntari, partenerii care vin, an de an, să ne sprijine în organizarea și desfășurarea acestei competiții majore la nivel mondial”, a declarat marți, într-o conferință de presă la Brașov, secretarul general al Federației Române de Schi-Biatlon, Puiu Gaspar.

El a adăugat că persoane din ce în ce mai multe țări europene sunt interesate nu doar de competiția sportivă, ci și, nu în ultimul rând, de condițiile de găzduire pe care le oferă Râșnovul.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, și primarul orașului Râșnov, Liviu Butnariu, au arătat că montarea instalației de nocturnă, care va permite televizarea în prime-time a etapelor de Cupă Mondială programate la Râșnov, a reprezentat un nou pas către consolidarea complexului sportiv de pe Valea Cărbunării, cel mai modern complex de sărituri cu schiurile din sud-estul Europei.

Dincolo de sistemul de nocturnă, care a costat 360.000 de euro, anul acesta, complexul sportiv din Valea Cărbunării va avea și spații noi, moderne, pentru centrul de presă, pentru oficiali și pentru sportivi.

În competițiile la feminin sunt înscrise 43 de sportive, iar la masculin - 46 de schiori.

La feminin, etapele sunt programate vineri după-amiază, începând cu ora 16.00, când se va da startul primei runde, și sâmbătă dimineață, începând cu ora 10.00. Calificările au loc joi, tot după-amiază, începând de la ora 16.00.

Băieții vor avea un antrenament oficial vineri dimineață, de la ora 10.00, urmând ca întrecerile individuale să se desfășoare sâmbătă după-amiază, de la ora 16.15 calificările și de la ora 17.00 prima rundă din concurs.

Competiția de Super Team va avea loc duminică, de la ora 16.00 calificările, iar de la ora 17.00 va fi dat startul în prima rundă. Intrarea pentru spectatori este liberă, urmând ca la un interval de circa 30 de minute să plece câte un autobuz din fața cinematografului Amza Pelea, str. Mihai Viteazul, cu destinația Valea Cărbunării, Complexul Olimpic pentru Sporturi de Iarnă.

Puzderie de medalii pentru România la Mondialele de Orientare pe schiuri

Localitatea norvegiană Beitostolen a găzduit, zilele trecute, Campionatul Mondial de Masters la Orientare pe Schiuri, competiție unde România a obținut 7 medalii, dintre care 2 de aur, 1 de argint și 3 de bronz. În prima zi a competiției a avut loc proba de lungă distanță, unde, la categoria masculin 35 ani, Szep Zoltan a luat argintul, iar Klaus Csúcs a obținut bronzul, iar la feminin 45 ani, Fey Zsuzsa a fost a treia, adjudecându-și și ea medalia de bronz. Au urmat probele de sprint și cea de medie distanță, unde Klaus Csúcs a câștigat două medalii de aur, iar Szép Zoltán, două de bronz, la categoria M35.

Aproape de o clasare pe podium s-au mai aflat Fey Zsuzsa, locul V la distanță medie, precum și Mihai Urdea, care a terminat tot pe V în probele de sprint și distanță lungă.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu