La revedere, autostrada Târgu Mureș - Brașov!

Distribuie pe:

Deși reprezintă un tronson intens circulat care aglomerează numeroase localități de pe traseu, precum Târgu Mureș, Sighișoara, Brașovul și toate comunele sufocate de traficul greu și miile de autoturisme, aflăm, în urma unei interpelări adresată Ministerului Transporturilor de către Alianța pentru Unirea Românilor prin deputatul de Mureș Dan Tanasă, că acest tronson din A3 nu reprezintă o prioritate pentru actualul Guvern!

Aflăm de la ministrul Transporturilor că pe acest traseu există un studiu de fezabilitate perimat și că sectorul de autostradă dintre Făgăraș și Târgu Mureș a pierdut bătălia cu alte proiecte de infrastructură finanțate în perioada 2021-2030, iar oportunitatea implementării investiției va fi rediscutată abia după anul 2030. Până atunci vom continua să parcurgem drumul spre București în mai multe ore pline de stres, aglomerație și pericol ridicat de accidente.

Acesta este rezultatul lipsei de interes din partea unor politicieni mult prea ignoranți pentru a se implica în folosul județului și al mureșenilor. De ani de zile se discută variante de traseu pentru autostrăzile din România, iar județul nostru pare încă la ani lumină de inter-conectare cu celelalte regiuni istorice. Deși am avut în fiecare mandat parlamentari situați în arcul guvernamental, rezultatele sunt vizibile. Autostrada peste Carpați rămâne un vis frumos, iar drumul de la Târgu Mureș la Brașov va fi luat în calcul doar după 2030, până atunci, mult succes și vigilență șoferilor în statul cu cea mai mare rată a deceselor pe șosea.

Dragoș Burghelia, președinte AUR TÂRGU MUREȘ

Lasă un comentariu