Curiozități despre iubire

Distribuie pe:

1. Unele studii arată că partenerii care se află într-o relație de iubire și armonioasă își pot sincroniza bătăile inimii atunci când se privesc în ochi.

2. Mintea noastră are nevoie doar de patru minute pentru a decide dacă ne place sau nu de cineva.

3. Mulți cercetători sunt de acord că îndrăgostirea și administrarea unei doze de cocaină au aproape același efect asupra noastră.

4. Dacă oamenii sunt în căutarea unei relații pe termen scurt, sunt mai interesați de aspect și de atractivitatea fizică. Dacă își doresc ceva mai serios, sunt atrași de alte aspecte ale personalității.

5. Au efectuat un studiu pe un grup de persoane cărora li s-a dat să guste alimente. Au constatat că atunci când oamenii se gândeau la dragoste, mâncarea li se părea mai dulce.

6. Inelele de logodnă se poartă pe degetul inelar. Istoria acestui obicei datează din Grecia antică, unde oamenii erau convinși că pe acest deget curgea “vena iubirii” direct spre inimă.

7. Cuvântul “iubire” provine din India antică și înseamnă “dorință”.

8. Unii cercetători spun că fetele au tendința de a-și alege parteneri care seamănă cu tații lor. Băieții încearcă foarte des să găsească asemănări cu mamele lor în viitoarea lor iubită.

9. Cercetătorii spun că, dacă un bărbat întâlnește o femeie (și invers, desigur) într-o situație periculoasă, este mult mai probabil să se îndrăgostească de ea.

10. Studiile arată că oamenii se îndrăgostesc în medie de șapte ori înainte de a se căsători cu cineva.

11. Din motive care nu au fost încă descoperite, cercetările arată că, dacă o femeie folosește ruj roșu, este mai probabil ca bărbații să comunice activ cu ea sau să caute întâlniri.

12. Gândurile de iubire încurajează creativitatea.

13. Din punct de vedere statistic, este mai probabil ca bărbații să spună “te iubesc” mai devreme într-o relație decât femeile.

14. Chiar și un simplu sărut zilnic poate prelungi viața cu cinci ani.

15. În istorie, elixirurile și băuturile de dragoste au fost preparate cu adaos de sudoare umană. Acest lucru se datorează faptului că transpirația umană conține feromoni, o substanță cheie care afectează atractivitatea.

16. Cercetările arată că unul dintre cei mai importanți factori într-o relație este modul în care răspunzi la veștile bune primite de la partenerul tău.

17. Inima este considerată un simbol tipic al iubirii. Cu toate acestea, abia în 1250 dragostea a început să fie “marcată” în acest fel. Înainte de aceasta, în locul inimilor se foloseau frunze.

18. Dovedit științific: să fii îndrăgostit te face o persoană mai puțin productivă.

19. Filofobia este o boală, este frica de iubire.

20. 23 la sută dintre persoanele care se întâlnesc online ajung să se căsătorească.

21. Aproximativ trei milioane de oameni din întreaga lume merg la prima întâlnire în fiecare zi.

22. Recuperarea după o despărțire pentru o persoană este același lucru cu renunțarea la dependența de droguri.

23. Studiile arată că 52% dintre femei au confirmat că soții lor sunt sufletele lor pereche.

Dragostea este atât de frumoasă încât este pur și simplu imposibil să trăiești fără acest sentiment, nu-i așa?

Sursa: https://suntcurios.eu

Lasă un comentariu