Modificări în statutul elevului: Un punct scăzut la purtare pentru 20 de absențe nejustificate

Distribuie pe:

Ministerul Educației a lansat în consultare publică un proiect de ordin pentru modificarea statutului elevului. Una dintre prevederi presupune scăderea unui punct la purtare pentru 20 de absențe nejustificate pe an școlar.

Potrivit proiectului, față de statutul adoptat în 2016, se introduce un articol care dă elevilor dreptul de a primi informații cu privire la planificarea materiei pe parcursul întregului an școlar.

De asemenea, elevii vor avea dreptul de a oferi feedback, după parcurgerea primelor două sau trei intervale de cursuri din anul școlar, cadrelor didactice care predau la clasă, prin fișe anonime sau prin intermediul unor chestionare anonime securizate.

Totodată, ordinul aduce modificări în ceea ce privește exmatricularea, dar și situațiile în care se scade nota la purtare pentru absențe.

“Pentru toți elevii din învățământul primar, la fiecare 20 absențe nejustificate pe an școlar, din totalul orelor de studiu sau la 10% absențe nejustificate din numărul de ore pe an școlar la o disciplină de studiu, va fi scăzut calificativul la purtare, gradual, de la Foarte bine la Bine, Suficient, Insuficient. (…)

Pentru toți elevii din învățământul gimnazial și liceal, la fiecare 20 absențe nejustificate pe an școlar, din totalul orelor de studiu sau la 10% absențe nejustificate din numărul de ore pe an școlar la o disciplină de studiu/modul de specialitate, va fi scăzută nota la purtare cu câte un punct”, se arată în proiect.

Ministerul Educației precizează că propunerile și sugestiile cu privire la proiectul supus consultării publice pot fi trimise în următoarele 10 zile calendaristice.

Lasă un comentariu