582 de familii din Târgu Mureș au beneficiat în anul 2022 de sprijin financiar pentru nou-născuți

Distribuie pe:

Consiliul Local al Municipiului Târgu Mureș, prin Direcția de Asistență Socială (DAS), continuă și în anul 2023, acordarea sprijinului financiar în valoare de 1.000 de lei, pentru copiii nou-născuți din Târgu Mureș, conform HCL nr. 228/2022, sprijinul fiind acordat sub formă de tichete pe suport electronic.

Din anul 2019 și până în prezent, 1.852 de familii din municipiu au fost declarate eligibile pentru plata sprijinului financiar. Anul trecut, de acest sprijin au beneficiat 582 de familii, precizează reprezentanții DAS Târgu Mureș. Aceștia reamintesc faptul că termenul de depunere a dosarelor este de 60 de zile calendaristice de la data nașterii copilului, iar actele necesare sunt: cerere tipizată; actele de identitate ale părinților (original și copie) sau al părintelui în cazul familiei monoparentale; certificat de naștere al copilului (original și copie); altele, după caz.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar pentru nou-născuți sub formă de tichete pe suport electronic, trebuie să fie îndeplinite următoarele condiții:

* părinții/părintele copilului/copiilor nou-născuți cu domiciliul ambilor părinți sau părintelui în cazul familiei monoparentale în municipiul Târgu Mureș;

* părinții/părintele copilului/copiilor nou-născuți cu reședința ambilor părinți sau părintelui, în cazul familiei monoparentale în municipiul Târgu Mureș, cu minim 6 luni înainte de nașterea copilului.

Cererea, completată de către unul dintre părinți, însoțită de actele doveditoare, se va depune la sediul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș, strada Gheorghe Doja nr. 9, camera 8, Registratură (program: luni-vineri 8 -12, marți și joi 14-16:00) sau electronic la adresa de e-mail: registratura.das@tirgumures.ro.

Formularul de cerere poate fi regăsit accesând site-ul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș, www.dastgmures.ro, Secțiunea Beneficii de asistență socială - Sprijin financiar pentru nou-născuți.

Lasă un comentariu