Fructele și legumele, restricționate în Marea Britanie

Distribuie pe:

Unele supermarketuri din Marea Britanie au introdus limite temporare în ceea ce privește cantitatea de fructe și legume pe care le pot achiziționa clienții, pentru a le asigura disponibilitatea pentru toată lumea, pe fondul unei penurii a acestor produse, conform AFP, citată de DiGi24.ro.

“Condițiile meteorologice dificile din sudul Europei și din Africa de Nord au perturbat recoltarea anumitor fructe și legume, mai ales roșii și ardei.

Perturbările în aprovizionare ar urma să dureze câteva săptămâni, însă supermarketurile sunt capabile să gestioneze problemele lanțului de aprovizionare și lucrează cu agricultorii pentru a asigura accesul clienților la o gamă largă de produse proaspete.

Ca și alte supermarketuri, am introdus o limită temporară de trei bucăți pentru fiecare produs la un foarte mic număr de fructe și legume. Măsura vizează loturile de roșii, ardei, castraveți, salată, broccoli, conopidă și zmeură”, afirmă sursa citată.

Dincolo de aceste probleme punctuale, agricultorii britanici au avertizat în decembrie anul trecut că Regatul Unit se îndreaptă hotărât spre o criză de aprovizionare în sectorul alimentar, din cauza creșterii costurilor cu care se confruntă cei care lucrează în acest sector. (L.P.)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu