Situația stranierilor din campionatele importante ale Europei. Cine ar putea apărea în lot pentru meciurile cu Andorra și Belarus

Distribuie pe:

Naționala României se pregătește de debutul în calificările pentru Campionatul European din 2024, din luna martie. Tricolorii vor debuta în deplasare, pe terenul Andorrei, pe 25 martie, de la ora 21:45. Trei zile mai târziu, România va înfrunta Belarus, de la aceeași oră, pe Arena Națională. Pentru cele două partide, unde nu concepe să nu obțină șase puncte, Edi Iordănescu analizează cu atenție opțiunile pe care la are, în special pe cele din străinătate. Selecționerul primește din ce în ce mai multe vești bune din partea stranierilor, însă este și îngrijorat din pricina unora. Dacă Radu Drăgușin, Răzvan Marin, Olimpiu Moruțan sau Ionuț Radu au avut evoluții excelente pentru echipele lor de club, Edi Iordănescu este îngrijorat de Nicolae Stanciu, fotbalist fără meciuri în picioare, dar și pentru starea de sănătate a fotbaliștilor Vlad Chiricheș, Adrian Rus, Valentin Mihăilă sau Dennis Man, fotbaliști cu probleme recente de sănătate. Situația stranierilor din campionatele importante ale Europei, înaintea partidelor cu Andorra și Belarus:

Portari

Ionuț Radu

(25 de ani, portar) - Auxerre (Franța 1) - titular meci de meci, cu partide apreciate în tricoul francezilor. Florin Niță (35 de ani, portar) - Pardubice (Cehia 1) - apără meci de meci la ultima clasată din Cehia. Valentin Cojocaru (27 de ani, portar) - Leuven (Belgia 1) - titular incontestabil, cu evoluții apreciate de către belgieni. 

Fundași

Alexandru Pașcanu

(24 de ani, fundaș) - Ponferradina (Spania 2) - titular meci de meci, considerat unul dintre cei mai valoroși fundași din campionat. Andrei Rațiu (24 de ani, fundaș) - Huesca (Spania 2) - titular meci de meci, cu evoluții extrem de apreciate de către spanioli. Ionuț Nedelcearu (26 de ani, fundaș) - Palermo (Italia 2) - titular meci. Chiar dacă a fost pasibil de o accidentarea, românul s-a recuperat, a fost titular în ultima rundă de campionat și a oferit o pasă decisivă, în partida cu Sudtirol, scor 1-1. Adrian Rus (26 de ani, fundaș) - Pisa (Italia 2) - alternează meciurile ca titular, cu cele în care este rezervă. În plus, acesta a acuzat și probleme medicale recent. Vlad Chiricheș (33 de ani, fundaș) - Cremonese (Italia 1) - fotbalistul român s-a antrenat separat în aceste zile. Cristian Ganea (30 de ani, fundaș) - Panathinaikos (Grecia 1) - este accidentat și nu a mai evoluat din luna noiembrie. Bogdan Racovițan (22 de ani, fundaș) - Rakow (Polonia 1) - revenit după o accidentare, Racovițan nu a mai jucat în campionat din luna octombrie. Radu Drăgușin (21 de ani, fundaș) - Genoa (Italia 1) - titular indiscutabil, într-o formă de zile mari. A marcat în ultimele două etape de campionat, cu Modena și SPAL. Virgil Ghiță (24 de ani, fundaș) - KS Cracovia (Polonia 1) - titular meci de meci, la o formație de mijlocul clasamentului.

Mijlocași

Alexandru Dobre

(24 de ani, mijlocaș) - Famalicao (Portugalia) - titular în ultimele partide, cu un gol marcat în Cupa Portugaliei. Olimpiu Moruțan (23 de ani, mijlocaș) - Pisa (Italia 2) - titular meci de meci, cu evoluții excelente. Este considerat unul dintre cei mai în formă jucători din liga secundă a Italiei. Marius Marin (24 de ani, mijlocaș) - Pisa (Italia 2) - titular meci de meci. A marcat un gol în ultima etapă de campionat, contra lui Frosinone. Răzvan Marin (26 de ani, mijlocaș) - Empoli (Italia 1) - titular meci de meci, cu goluri în Serie A, în acest sezon. Nicolae Stanciu (29 de ani, mijlocaș) - Wuhan Three Towns (China 1) - problema ar putea fi reprezentată de faptul că mijlocașul nu a mai evoluat de trei luni într-un meci oficial, iar pauza se va prelungi.                 

Alexandru Maxim (32 de ani, mijlocaș) - Beșiktaș (Turcia 1) - mijlocașul așteaptă să debuteze pentru noua sa formație. Fotbalistul se află pe “lista neagră” a lui Edi Iordănescu, după comportamentul avut la ultimele convocări. Andreas Ivan (28 de ani, mijlocaș) - Schalke 04 (Germania 1) - a debutat în Bundesliga, în urmă cu câteva runde, apoi a dispărut din lot. Alexandru Băluță (29 de ani, mijlocaș) - Akademia Puskas (Ungaria 1) - a marcat 2 goluri și a oferit 6 pase de gol, în 18 partide de campionat. Dorin Rotariu (27 de ani, mijlocaș) - Atromitos (Grecia 1) - are 20 de meciuri și 4 goluri pe prima scenă a fotbalului din Grecia, cu evoluții apreciate. Rareș Ilie (19 ani, mijlocaș) - Maccabi Tel-Aviv (Israel 1) - a bifat două prezențe pentru multipla campioană a Israelului, dar fără reușite notabile. Alexandru Cicâldău (25 de ani, mijlocaș) - Al Ittihad Kalba (Emiratele Arabe Unite 1) - a marcat 3 goluri și a oferit 4 pase decisive în 17 etape. Florin Tănase (28 de ani, atacant) - Al Jazira (Emiratele Arabe Unite 1) - jucător de bază, dar nu cu foarte multe reușite: 5 goluri și 2 pase decisive, în 16 jocuri. Alexi Pitu (20 de ani, mijlocaș) - Bordeaux (Franța 2) - tânărul fotbalist român nu s-a impus ca titular, însă își așteaptă rândul pentru a-și demonstra calitățile. Dennis Man (24 de ani, mijlocaș) - Parma (Italia 2) - fostul jucător de la FCSB s-a accidentat, din nou, la ultima partidă din campionat, unde doar ce reușise două pase decisive. Valentin Mihăilă (23 de ani, mijlocaș) - Parma (Italia 2) - fotbalistul este accidentat și sunt șanse mici să fie 100% pentru meciurile cu Andorra și Belarus. Alexandru Mitriță (28 de ani, mijlocaș) - Al Raed (Arabia Saudită 1) - are 4 goluri marcate în 17 meciuri, însă se află pe “lista neagră” a selecționerului.

Atacanți

Florin Andone

(29 de ani, atacant) - Las Palmas (Spania 2) - a bifat doar opt minute în ultimele patru etape. Are două goluri marcate în acest sezon, în 14 apariții. Claudiu Bălan (28 de ani, atacant) - Giannina (Grecia 1) - are 6 goluri în 19 partide și este unul dintre cei mai în formă atacanți români. George Pușcaș (26 de ani, atacant) - Genoa (Italia 1) - titular frecvent, dar cu puține goluri - doar 3 în 19 meciuri, în contextul așteptărilor la adresa sa. 

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu