Ne cred și ne vor tâmpiți

Distribuie pe:

Sunt consternat văzând cum își dau la glezne pe sub masă, în privința Canalului Bâstroe, PSD și PNL, asistate de UDMR care ațâță public și toarnă gaz pe foc sistematic. Să ne înțelegem, consimt că problema trebuie clarificată și soluționată rapid, astfel încât Delta Dunării să fie apărată și protejată de orice intruziune distructivă. Există soluții în acest sens, există tratate internaționale care pot fi aplicate urgent.

Constat în schimb că, de vreo două săptămâni, guvernanții doar se hăcuiesc public spectaculos pe acest subiect, fără vreo soluționare operativă concretă iar președintele Iohannis “a luat act”, ca de obicei, și ne-a transmis, în esență, că subiectul este unul artificial, că Ucraina nu are nicio vină, pe scurt “ghinion”.

Vă întreb, oameni buni, nu ați dori să vedeți o asemenea încleștare politică și preocupare, însă constructive, și atunci când vine vorba, de pildă, despre faptul că e necesară de urgență o autostradă care să-i scape pe români de calvarul ambuteiajelor de pe Valea Prahovei, Valea Oltului, sau măcar construirea unui drum expres care să ne scoată din coșmarul repetitiv al Centurii Bucureștiului, în drumul vacanței către litoral?

Oare nu ar fi oportună și o mobilizare determinantă în general pentru celelalte autostrăzi (“Unirii”, Nordului, Sudului etc.) și în privința construcției spitalelor regionale, ori pentru asigurarea condițiilor elementare vizând o educație modernă sau măcar elementară (mai ales în mediul rural) și trecerea la sistemul platformelor e-learning, al manualelor digitale interactive ș.a.

Până una-alta, publicul este cotropit cu tembelismele rotativei la guvernare și spectacolul sordid, bezmetic, al unor subiecte care în loc de a fi soluționate prin pârghiile guvernării, sunt transferate agitator, parazitar, spațiului public. Guvernanții ne cred și ne vor tâmpiți, ne lasă pradă unor spectacole prin care își reglează politic intern exclusiv propriile conturi electorale.

Marius Pașcan

Lasă un comentariu