Minunea vine de la Strabag – Geiger - Secțiunea Chețani - Câmpia Turzii din A3 poate fi gata cu 9 luni mai repede

Distribuie pe:

Asociația Pro frastructură a publicat, ieri, un mesaj privind stadiul lucrărilor pe secțiunea Chețani - Câmpia Turzii a Autostrăzii A3. Asociația prezintă totodată și ultimele filmări făcute pe toți cei 15,7 kilometri ai secțiunii amintite care pot fi vizionate pe canalul de youtube al organizației.

“Din ce informații avem, dar și din ce vedem în teren, asocierea austriaco-germană (Strabag - Geiger - n.r.) are o șansă de a stabili un record: inaugurarea cu 8-9 luni înainte de termenul contractual”, arată Asociația Pro Infrastructură. Conform acesteia s-au ridicat deja grinzi pe structuri “care n-au mai văzut mișcare de ani de zile” și constructorii pun totul la punct pentru a începe puternic terasamentele imediat ce vine vremea bună.

“Deschiderea în decembrie 2023 ar fi o performanță deosebită. Foarte greu de îndeplinit, dar nu imposibilă. Rezilierea cu Straco s-a făcut la 38% stadiu fizic. Chiar dacă se vor reface anumite lucrări, cei de la Strabag-Geiger pot face minunea cu puțin noroc de vreme bună și multă muncă în stil nemțesc. Le ținem pumnii. Abia așteptăm să circulăm doar pe autostradă între Nădășelu și Târgu Mureș, adică pe 113 kilometri”, se arată în mesajul public al asociației. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu