Istoria se repetă...!

Distribuie pe:

Planeta Terra - “Pământul fierbe”, clocotește din cauza nesăbuinței oamenilor, a adâncirii prăpastiei dintre bogați și săraci, a bogaților pe care nu-i interesează mijloacele ce le folosesc pentru a stăpâni lumea, a conduce după chipul și asemănarea lor. Mai exact, miliardelor de săraci le oferă o viață de turmă manipulată spre a se arunca singură în prăpastie, fiind înlocuită cu roboți artificiali care să execute strict numai comenzile stăpânilor.

Pentru ași atinge scopul, pornirea diavolească, globaliștii și neomarxiștii recurg la distrugerea surselor de energie, de hrană ale oamenilor, începând cu animalele pe care le consideră “vinovate de creșterea poluării mediului cu bioxid de carbon”. În schimbul proteinelor animale ni se oferă să mâncăm tot felul de viermi, gândaci (mai nou și gândacul de bălegar), lăcuste, omizi și alte gângănii satanice, care le vor produce în așa-zise “ferme-laborator” profitabile, proprietate a lor, asigurându-le venituri de zeci de ori mai mari decât sumele investite.

Din cauza acestor anticriști care cred numai în puterea banilor, a roboților, a gândirii și a producerii hranei artificiale, a armelor sofisticate de distrugerea oamenilor. Același scop au și epidemiile provocate cu viruși realizați în laboratoarele lor secrete de a distruge omenirea (oamenii Planetei Albastre), pedepsită de Dumnezeu prin cutremure devastatoare (cele mai recente în Turcia, Siria, dar și la noi în Oltenia), prin războaie în care mor sute de mii de oameni (militari și civili), ca cele din Ucraina și Siria, care continuă de ani.

Într-un film științifico-fantastic, vizionat recent pe un post de televiziune românesc, ni s-au oferit exact aceleași scene (probleme) descrise mai sus, pe Pământ în zilele noastre, cu singura deosebire că în film aveau loc între galaxii aflate în spațiu unde frontierele erau imaginare, la distanțe de ani lumină. Pe Pământ, unde domină marile puteri, miliardarii care se confruntă între ei prin puterea banilor, a epidemiilor, a armelor sofisticate, pericolul numărul unu fiind bomba atomică care este folosită în discursuri sforăitoare (exemplele cele mai recente fiind cele rostite de Biden - președintele SUA și de Putin - președintele Federației Ruse) lăsând să se înțeleagă că la nevoie vor folosi arma nucleară pentru a nu-și pierde puterea supremă la conducerea lumii. Cei doi “supermani” au lăsat să se înțeleagă faptul că nici unul nu va face vreun compromis pentru putere, pentru dominarea lumii și că vor recurge și la cea mai cumplită armă, cea nucleară, în cazul declanșării celui de Al Treilea Război Mondial. Biden susține că pentru a apăra democrația, civilizația americană și europeană de invadatorul Putin, care la rândul său susține că pentru a opri imperialismul american de a stăpâni lumea prin globalizarea colectivistă, globalizare care ne impune și ce să mâncăm și cum să trăim. Președintele nord-american a apelat la toate țările din “lumea liberă” (deocamdată 33) să-și unească forțele, alături de NATO, pentru a-l învinge pe Putin care a invadat Ucraina și să-l ajute pe Zelenski cu armele cele mai distrugătoare: avioane F-16, tancuri Leopard, rachete cu rază lungă de acțiune, alimente și echipamente pentru armată, fonduri, etc. De fapt, în 2022, războiul din Ucraina a costat economia globală 1,6 trilioane de dolari, o nimica toată!

SUA și țările NATO au pofta de a-l învinge pe Putin, de fapt Federația Rusă, pentru ca aceasta să nu-și mai aroge pretenția de mare putere mondială și de a o împărți apoi cu China și India, principalele câștigătoare economic și militar în urma războiului din Ucraina. Putin, la rândul său, are aliați puternici: India, China, Iran, Argentina și nu este exclus ca și Turcia să i se alăture acum când Biden se folosește de nenorocirile provocate de cutremurele repetate pentru a-l înlătura de la putere pe Erdogan, președintele turc. Astfel, după cum afirma Putin, și Federația Rusă dispune de o alianță chiar mai puternică decât NATO-SUA. Ca urmare, dacă s-ar adeveri spusele din cuvântarea lui Biden de la Varșovia și cele spuse de Putin la Moscova, războiul din Ucraina este între Rusia, pe de o parte, și SUA și NATO, de cealaltă parte. Deci el este dus între două blocuri militare și economice care se înarmează și se acuză reciproc că fiecare dorește să conducă și să domine lumea. Mai nou, implică în conflictul lor și Republica Moldova, pe Maia Sandu, dorind ca războiul dintre Rusia și Ucraina să se extindă. Pe lângă extindere își doresc un război cu forțe sporite dacă ne uităm la solicitările lui Zelenski de a fi aprovizionat cu armament modern, bani și echipamente pentru a-l învinge pe Putin, idee susținută și de președintele României.

Iohannis pare mai preocupat de ajutorarea poporului ucrainean, nu de români care peste două milioane trăiesc în sărăcie, nu au ce mânca, nu își permit să-și cumpere medicamente, să se trateze în spitale, iar copiii din Oltenia au rămas fără școli care au fost distruse de cutremurele recente. Iohannis a declarat, săptămâna trecută, la conferința de presă susținută după încheierea Summit-ului de la Varșovia, că România (din buzunarul nostru) va acorda sprijin nelimitat Ucrainei (cu tot ce au nevoie, inclusiv tranzitul armamentului) și refugiaților veniți la noi, pentru ca aceasta să-l poată învinge pe Putin.

Când a fost întrebat ce a întreprins pentru a opri dragarea Canalului Bâstroe și despre prigonirea românilor și a preoților din Ucraina, de interzicerea de către Zelenski a folosirii limbii române în școli, biserici și instituțiile statului, Iohannis s-a simțit ofensat. A cotit-o scurt: “Să nu amestecăm lucrurile, problemele de natură diplomatică cu politica, cu declarațiile înfierbântate ale unor politicieni. Lucrurile trebuie verificat de specialiști, dacă sunt reale sau nu. Dacă da, trebuie lămurite cu oficialii ucraineni. Deocamdată e război și nu am avut cu cine discuta (?!). Însă nu trebuie să provocăm probleme ucrainenilor. S-ar bucura Putin și alții. Eu știu de problemele din Deltă din octombrie 2022. Ele trebuie lămurite cu vecinii noștri pe cale diplomatică”. Nu știm dacă domul președinte a aflat de răspunsul zeflemist al lui Zelenski care a replicat scurt: “Nu am timp să mă ocup de nimicuri”.Acțiunea se cunoștea din luna aprilie 2022 de către Guvernul Ciucă. Există documente emise de miniștrii români ai transporturilor și mediului, și de omologii ucraineni, că lucrările de adâncire a canalului Bâstroe se desfășurau intens din aprilie anul trecut și că nu e vorba de întreținere așa cum susține Iohannis. El este preocupat de cum să-l sprijine pe Zelenski care își bate joc de România, în toate privințele. Halal patrioți, președinte și guvern. Puțin le pasă că se distruge Delta Dunării și că brațul Sulina va deveni mort din punt de vedere economic ca urmare a ocolirii lui de navele mari,pierzînd taxele plătite până acum de armatori și care vor fi încasate de Ucraina. Mai știi, poate într-o zi Zelenski ne va lua și Delta Dunării fără să îi pese de România!

Istoria se repetă. Dați arme celui aflat în necaz care, mai știi, poate la un moment dat le va întoarce chiar împotriva celor care l-au sprijinit. S-a mai întâmplat de multe ori!

Ioan Husar

Lasă un comentariu