20 ani de la înființarea Forțelor pentru Operații Speciale - 1 martie 2023

Distribuie pe:

Ziua de 1 martie 2003 reprezintă un moment de referință în istoria Armatei României, marcând înființarea la Târgu Mureș a Batalionului 1 Forțe Speciale, prima structură de operații speciale din țară.Discreți, modești și extrem de eficienți, militarii din Forțele pentru Operații Speciale își servesc cu mândrie și profesionalism țara, acolo și atunci când aceasta le-o cere. Principiile: “calitatea este mai importantă decât cantitatea” și “oamenii sunt mai importanți decât echipamentele” sunt fundamentul formării profesionale și caracterizează toate acțiunile operatorilor din structurile de Operații Speciale.

Cu prilejul celor 20 de ani de existență și continuă evoluție, în garnizoana Târgu Mureș, Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale organizează o serie de activități, conform următorului program:

- În perioada 28 februarie - 2 martie, între orele 10.00 și 17.00, în Cetatea medievală Târgu Mureș,vor avea loc prezentări de tehnicăși echipamentespecifice Forțelor pentru Operații Speciale și în premieră în Târgu Mureș, o expoziție organizată în colaborare cu industria națională și internațională de apărare. Un număr de aproximativ 50 de companii din România și din străinătate vor prezenta tehnică și echipamente de ultimă generație.

- Joi, 2 martie, în Piața Victoriei, începând cu ora 12.00, va avea loc ceremonia militară și religioasă, care se va încheia cu defilarea gărzii de onoare formată din aproximativ 400 de militari aparținând tuturor unităților din subordinea Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale și aproximativ 30 de mijloace tehnice. În cadrul ceremoniei un moment special îl va constitui parașutarea drapelelor României, NATO și al Forțelor pentru Operații Speciale.

Persoană de contact din cadrul Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale:

Maior Ivanof Alexandru, tel. 0771.214.125

Sublocotenent Voinescu Silvia, tel. 0721.526.861

Lasă un comentariu