Parteneriat international între Școala Gimnazială Nr. 7 din Târgu Mureș și școli din Ungaria și Republica Moldova

Distribuie pe:

La aproape 4 ani de la ultima revedere, Școala Gimnazială Nr. 7 din Târgu Mureș are bucuria să anunțe o nouă întâlnire în cadrul Parteneriatului Educațional încheiat cu Liceul Teoretic Român- Spaniol “Miguel de Cervantes Saavedra” din Chișinău, Republica Moldova și Gimnaziul “Bányai Julia” din Kecskemét, Ungaria.

Providența a făcut ca la începutul anilor 2000, două doamne profesoare, din Târgu Mureș, respectiv din Chișinău, să se întâlnească și să lege o strânsă și fructuoasă prietenie. Împărtășirea unor idei și a unor experiențe a condus la un îndelungat schimb de experiență între profesorii și elevii Școlii Gimnaziale Nr. 7, pe de o parte, și cei ai Liceului Teoretic “Miguel de Cervantes Saavedra” din Chișinău, pe de altă parte, schimb la care, nu după mult timp, s-a alăturat și Gimnaziul “Bányai Julia” din Kecskemét, Ungaria.

Astfel, pe parcursul a aproape 20 de ani, peste 150 de profesori și elevi ai celor trei școli au dat curs invitației reciproce de a experimenta viața școlară și chiar și cea de familie într-o altă țară, într-o regiune diferită de cea cunoscută lor. Elevi și cadre didactice ale acestor trei școli au cunoscut dascăli și familii ale elevilor școlilor prietene, au participat la orele din programul școlar, precum și la diversele activități propuse în cadrul parteneriatului.

Anul acesta, în perioada 4-8 martie, e rândul Școlii Gimnaziale Nr.7 să primească oaspeți veniți de departe, prieteni care vor fi antrenați în manifestări educative și recreative, propuse pe parcursul celor câteva zile.

Invitații vor sosi sâmbătă, 4 martie, în Târgu Mureș, unde vor fi așteptați cu nerăbdare de către profesorii și elevii școlii gazdă, urmând ca în 5 martie să descopere împreună frumusețea județului Mureș și a împrejurimilor acestuia. Dar, nu uităm nici de școală!

Astfel, luni, 6 martie, profesorii și elevii invitați vor lua parte la lecțiile demonstrative propuse de dascălii și elevii școlii gazdă. Începând cu ora 12, elevii școlilor partenere se vor întrece într-un meci sportiv și vor afla cât de pricepuți sunt într-ale fotbalului și ale baschetului. Apoi, dascălii invitați și cei gazdă vor participa la dezbateri pe teme educative și își vor împărtăși păreri din experiența de la clasă sau din afara ei. După ora 16, invitații vor vizita cele mai importante obiective turistice ale municipiului Târgu Mureș, urmând ca marți,

7 martie, să ia parte la atelierele de lucru desfășurate în școală între orele 9-11, precum și la “Festivalul Copilăriei”, organizat de școala gazdă începând cu ora 12, la Centrul Cultural “Mihai Eminescu”.

Nici Platoul Cornești nu va fi ocolit, acesta oferind invitaților ocazia de a se recrea câteva ore în natură.

Ziua se va încheia cu o cină festivă, în onoarea școlilor partenere și a invitaților, iar miercuri, 8 martie, profesorii și elevii școlilor prietene se vor îndrepta spre casă, ducând cu ei amintirea unor experiențe de neuitat, dar și speranța unei revederi apropiate.

Carmella PĂLĂȘAN, Școala Gimnazială nr. 7, Târgu Mureș

Lasă un comentariu