FIFA a publicat toate voturile pentru “Jucătorul Anului”!

Distribuie pe:

Lionel Messi (35 de ani) a câștigat premiul pentru “Jucătorul Anului” la gala FIFA The Best 2022. Starul argentinian i-a învins în “marea finală” pe Karim Benzema și Kylian Mbappe, dar per total, 14 fotbaliști s-au aflat în cursa pentru cel mai râvnit trofeu individual acordat de forul intercontinental. Pe site-ul oficial, FIFA a publicat clasamentul integral al punctajelor obținute de cei 14 jucători care s-au luptat pentru premiu. Printre cei care au votat s-au aflat și căpitanul echipei naționale a României, Vlad Chiricheș, dar și selecționerul Edi Iordănescu. Jucătorul de la Cremonese a avut un top 3 în care l-a pus pe primul loc pentru premiul de cel mai bun fotbalist al lumii pe Kylian Mbappe, urmat de Leo Messi și alegerea surpriză, Vinicius Junior. Selecționerul naționalei a fost mai convențional și l-a ales pe Leo Messi pentru prima poziție. Sud americanul a fost urmat în topul lui Edi Iordănescu de Kylian Mbappe și Luka Modric.

Jocuri de verificare pentru handbalistele tricolore

Naționala de handbal senioare a României va disputa în 3 și 4 martie, la Bistrița, două meciuri amicale de verificare contra selecționatei similare a Ucrainei. Partida de vineri este programată de la ora 19.15, iar cea de sâmbătă va începe la ora 17.30. Handbalistele tricolore se pregătesc în vederea barajului cu Portugalia, pentru calificarea la Campionatul Mondial. Jocurile cu naționala lusitană vor avea loc în luna aprilie. Selecționata feminină de handbal tineret a României participă, în perioada 2-4 martie, la un puternic turneu internațional la Siofok, în Ungaria. Echipa țării noastre va disputa trei partide contra Germaniei, Spaniei și Ungariei. Și naționala de junioare a României, alcătuită din jucătoare sub 17 ani, are programate trei jocuri de pregătire în cadrul turneului Trofeul Carpați de la Brăila. Tinerele handbaliste tricolore vor avea ca adversare Norvegia, Ungaria și Slovacia.

România a câștigat titlul continental la sabie masculin juniori!

Echipa masculină de sabie juniori a României a câștigat, marți, titlul european, după ce a învins în finala probei echipa Ungariei, la Campionatul European de Scrimă pentru cadeți și juniori de la Tallinn. Echipa României, compusă din Casian Cîdu, Radu Nițu, Vlad Covaliu și Mihnea Enache a dispus cu scorul de 45-31 de echipa Ungariei, după un meci pe care l-a controlat în întregime. România a înregistrat următoarele rezultate în concursul de marți: 45-26 cu Ucraina, 45-32 cu Bulgaria, 45-42 cu Italia și 45-31 cu Ungaria. Este cea de-a opta medalie obținută de delegația României la Tallinn, la ediția 2023 a Campionatului European de Scrimă pentru cadeți și juniori: două de aur, trei de argint și trei de bronz. Sabrerul Casian Cîdu a obținut a patra sa medalie la această ediție a Europenelor: aur cu echipa la juniori, argint la individual cadeți și echipe cadeți și bronz la individual juniori.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu