Un nou succes la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Distribuie pe:

O echipă de medici din cadrul Secției Clinice Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, coordonată de prof. dr. Tiberiu BĂȚAGĂ, au realizat, în cursul zilei de marți, 28 februarie 2023, o intervenție chirurgicală de revizie a artroplastiei totale de șold stâng cu plastia-reconstrucția acetabulului stâng cu grefă osoasă, unui pacient de 55 de ani.

Intervenția chirurgicală a durat aproximativ 2ore și jumătate și a constat în înlăturarea componentelor protetice degradate de la nivelul acetabulului stâng, reconstrucția acetabulului stâng cu grefă osoasă și fixarea componentelor endoprotetice de revizie.

Intervenția s-a desfășurat în Blocul operator al Secției Clinice Ortopedie și Traumatologie, iar echipa care a realizat intervenția este formată din prof. dr. Tiberiu BĂȚAGĂ, medic primar ortopedie și traumatologie, as. univ. dr. Pal FODOR, medic primar ortopedie și traumatologie, șef lucrări dr. Raluca FODOR, medic primar ATI, dr. Virgiliu CERNIT, dr. Denis PASC, dr. Daniel DACHER, medici rezidenți ortopedie și traumatologie, dr. Ion CAUȘ, medic rezident ATI, as. Raveca TAMAS, as. Sabina SZENTANAI - asistenți instrumentari, as. Elvira SUCIACHI - asistent anestezie, infirmier Adrian BUNA.

Grefa osoasă necesară pentru intervenția chirurgicală provine de la Banca de Țesut Colentina, coordonată de dr. Andrei NICA.

Biroul de presă

Lasă un comentariu