PE NUME

Distribuie pe:

ORIZONTAL: 1) Un amator de chiolhan, cu un nume de ROMAN! 2) Doar o distribuție... c-un domn și-o contribuție! 3) Într-un iglu le găsim, cu ele glasul pornim! - Unchiul din America... ce-l vedem doar Sâmbăta! 4) Nume de fată frumos, dup-un războinic faimos - E un nume ce pe loc aruncă din gură foc. 5) O fire bolnăvicioasă... dintr-o ață și o plasă! 6) Unul molcom, liniștit... în salină e găsit! - După o plantă de decor, un nume de-nvingător (fem.). 7) A ajunge mâniat, dar nu ca prostul pe sat - Unsoare pentru Tamara sau codiță la Barbara! 8) A sări la judecată... dintr-un articol și-o fată! - Un nume în port sau o fată-n cort. 9) Aflate-n curs sau fără coadă un urs! - Un nume de rezonanță... care intră-n alianță! - O floare pentru Alina, dar și pentru Florentina! 10) Pentru fete e un nume care duce pacea-n lume (var.) - Diminutiv de la Anca, sau chiar de la Stanca.

VERTICAL: 1) Acțiune în instanță... din două nume cu prestanță! 2) Albia Nerei sau inima Herei! - Maki de la tropice, doar specii endemice (sg.). 3) Pentru corp o îndreptare sau chiar o revigorare. 4) Aflate în turn... la un taciturn! - Un Pașă de neatins, de Mihai era învins. 5) Am aici un nume vere, dintr-o lance și-o avere - Vai și-amar mai altfel spus, pentru cel la chinuri pus. 6) Vedetă pe la Izvin... animalul lui Călin! - Turcul din Antalia, găsit la Mangalia! 7) La Mara și Sara! - Mama noastră o numim... și-n adevăr o găsim! - Moșul nostru din Ardeal, cel condus de Decebal. 8) A reface o stricată... dintr-o urmă și o fată! 9) Un timp la Dana și la Mariana! - E un tip cam ofensat, uneori chiar vătămat. 10) Chemare de caprină... pe o eroină! - E doar o plasă sau temelie la casă.

GH. HUZA

Dezlegarea careului “Prostul cel mai prost...”, din 2 martie 2023: DOSTOIEVSKI; ELIADE; MIRO; MACHADO; TUR; O; A; I; ZBANG; CT; C; ODA; IA; ROMANI; THC; IL; RO; POE; C; TSE; PR; GIDE; TURCIA; NAH; SOVU; CICERO; EINSTEIN; TV.

Lasă un comentariu