120.000 de bilete de tratament aprobate pentru tratament balnear

Distribuie pe:

Aproximativ 120.000 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), fondurile totale aprobate în vederea asigurării de tratament balnear pensionarilor fiind majorate în acest an la 300 de milioane de lei, a anunțat, miercuri, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).

Guvernul a aprobat actul normativ privind bugetul alocat, precum și modul de acordare, distribuire și decontare a biletelor la tratament balnear asigurate de CNPP.

“Suma aprobată în vederea asigurării de tratament balnear pensionarilor și persoanelor asigurate în sistemul public de pensii, persoanelor asigurate pentru accidente de muncă și boli profesionale și beneficiarilor unor legi cu caracter reparatoriu a fost majorată față de anul 2022, de la 229.000.000 lei la 300.000.000 lei”, informează un comunicat al ministerului, remis AGERPRES.

Astfel, în unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice va fi asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile.

La acestea se adaugă și biletele de tratament balnear contractate cu alte unități de profil, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2023.

Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum și persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

Lasă un comentariu