“Manifest pentru drepturile femeilor”

Distribuie pe:

Documentul cu acest nume a fost lansat săptămâna trecută, la Palatul Parlamentului, informează ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea. Printre obiectivele avute în vedere se numără:

* Ghidului standardizat privind hărțuirea pe criteriul de sex și hărțuirea morala? la locul de munca? (obiectiv în lucru, urmând a fi aprobat în Guvern); * Un proiect aflat în dezbatere la Parlament propune ca femeile să ocupe 30% dintre locurile de pe listele de candidați ale partidelor politice, la alegerile locale (obiectiv în lucru).

* Beneficii fiscale pentru mame (obiectiv în lucru) .Se lucrează la introducerea unui impozit preferențial pentru mamele cu mai mult de 3 copii și la beneficii fiscale pentru angajarea femeilor peste 40 de ani sau a mamelor cu mai mulți copii.

* Sprijin pentru mame minore (obiectiv realizat, în implementare, prin introducerea de ore de educație pentru sănătate).

* Proiectul “Sprijin pentru implementarea Convenției de la Istanbul în România” (obiectiv realizat, în implementare): 10 centre regionale de intervenție pentru victimele violenței sexuale, 8 centre regionale pentru consilierea agresorilor,cursuri și sesiuni de informare pentru 250 de medici, asistente medicale, psihologi, asistenți sociale sau polițiști și 8.000 de elevi și studenți.

* Proiecte privind violența domestică (obiectiv realizat, în implementare):

42 de locuințe protejate pentru victimele violenței domestice, 82 de servicii complementare pentru victimele violenței domestice, 42 de cabinete de consiliere vocațională și sprijin pentru reintegrarea socio-profesională pentru victime.

Ileana Sandu

Lasă un comentariu