Subofițer ISU Mureș, aflat în timpul liber, salvatorul unei femei prinse sub o mașină

Distribuie pe:

Un subofițer operativ de la Dispeceratul Integrat pentru Apeluri de Urgență 112 Mureș, Ovidiu Batea, angajat la Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș, a devenit salvatorul unei femei blocate sub o autoutilitară, în timp ce se deplasa spre casă, la ieșirea din tură.

„Era dimineață, aglomerație, doar ce ieșise din tura de serviciu, iar coloana de mașini părea interminabilă, lucru neobișnuit pentru traficul din zona în care se afla colegul nostru, Ovidiu. Instinctul de salvator l-a făcut să creadă că toată aglomerația se datorează unui accident sau unei întâmplări neplăcute:

«Am coborât din mașină și înaintând printre mașini am auzit strigătul de ajutor al unei doamne.

Nu am mai stat pe gânduri și am început să alerg. Am știut că este cineva în pericol și că trebuie să intervin». Ajuns la fața locului și-a dat seama că o persoană era blocată sub o autoutilitară. Cineva montase deja un cric sub mașină, care s-a destabilizat, iar pericolul de a agrava starea victimei blocate era din ce în ce mai mare. «Sunt pompier, pot să vă ajut. Vă rog să nu vă panicați și să nu schimbați poziția cricului, s-ar putea ca mașina să cadă și situația să se înrăutățească până ajung colegii mei’» Treptat și organizat, a evaluat medical persoana blocată, a liniștit-o, a comunicat starea acesteia colegilor din Dispeceratul 112 și a transmis faptul că este necesară intervenția echipajului de descarcerare”, au relatat, vineri, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș pe Facebok.

Potrivit ISU Mureș, după sosirea echipajelor la fața locului, Ovidiu Batea și-a oferit sprijinul până la extragerea în siguranță a victimei.

„Am simțit că nu m-am aflat întâmplător acolo și am avut un sentiment natural de responsabilitate de a interveni în acele momente”, a afirmat Ovidiu Batea. (AGERPRES)

Lasă un comentariu