ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII

Distribuie pe:

Ziua internațională a femeii, marcată în fiecare an la 8 martie, este, potrivit ONU, un prilej pentru a sărbători actele de curaj și hotărâre ale femeilor obișnuite care au jucat un rol extraordinar în istoria țărilor și comunităților lor, de a reflecta asupra progreselor înregistrate și de a cere schimbări.

Ziua internațională a femeii este celebrată în multe țări din întreaga lume. Este o zi în care femeile sunt recunoscute pentru realizările lor, fără a ține cont de diferențele naționale, etnice, lingvistice, culturale, economice sau politice. Ziua internațională a femeii a apărut pe fondul mișcărilor sociale legate de muncă de la începutul secolului XX, în America de Nord și în Europa.

Prima Zi națională a femeii a fost marcată în Statele Unite, la 28 februarie 1909. Cu prilejul Anului Internațional al Femeii, în 1975, Organizația Națiunilor Unite a sărbătorit, pentru prima dată, Ziua internațională a femeii, la 8 martie.

În România, la 7 martie 2016, a intrat în vigoare Legea nr. 22/2016 pentru declararea zilei de 8 martie - Ziua femeii. (AGERPRES)

Lasă un comentariu