Spitalul Universitar “George Emil Palade”, a cărui construcție începe anul acesta, a primit o finanțare de peste 35 de milioane de lei

Distribuie pe:

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” a primit aprobare pentru o nouă finanțare, în valoare de 35.616.289 lei (42.383.383,91 lei, TVA inclus = 7,15 milioane Euro) în cadrul apelului PNRR/2022/C12/MS/I2/ Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice/ Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

“În cadrul acestui proiect, Spitalul Universitar «George Emil Palade», a cărui construcție va începe în anul 2023, va avea asigurată finanțarea pentru dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație a blocului operator, a saloanelor de terapie intensivă, a stației centrale și a punctelor secundare de sterilizare, a echipamentelor de monitorizare pentru prevenirea și diagnosticul infecțiilor asociate îngrijirii medicale precum și pentru implementarea unui sistem digital de management al informațiilor medicale ale pacienților din blocul operator și din terapie intensivă. Alături de finanțarea obținută anterior, de 13.189.116 lei (fără TVA), în cadrul aceluiași apel PNRR, dar pentru Unități de asistență medicală ambulatorie, cele două proiecte PNRR finanțate prin Ministerul Sănătății, cu o valoare nerambursabilă de peste 11,75 milioane Euro vor contribui esențial la construcția și la dotarea la cel mai înalt standard al viitorului spital al universității. Încă o dată, aprecieri pentru profesionalismul întregii echipe administrative de la UMFST. Lucrurile se schimbă în bine, iar UMFST rămâne pentru Târgu Mureș un motor important al acestei schimbări!”, a transmis rectorul UMFST G.E. Palade Tg. Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei. (sursa: facebook.com/umfst)

Lasă un comentariu