SUCUL DE KIWI NE MENȚINE TINERI ȘI SĂNĂTOȘI

Distribuie pe:

Chiar dacă mulți dintre românii care au peste 50 de ani nu prea au auzit sau consumat kiwi înainte de 1989, nutriționiștii consideră că acest fruct exotic este unul dintre cele care ne oferă cel mai hrănitor suc și ne ajută să ne menținem în formă la orice vârstă.

Trecerea anilor pune presiune asupra organismului și ar trebui să consumăm alimente care au valori nutriționale echilibrate pentru a întări organismul. Vitamina C, care este conținută în kiwi în cantități mari, este esențială pentru sistemul nostru imunitar, iar puterea sa antioxidantă ajută la contracararea acțiunii radicalilor liberi, care duc la îmbătrânirea pielii și a țesuturilor.

După o anumită vârstă, ar trebui să consumăm sucuri naturale, făcute acasă, fără conservanți sau coloranți, iar consumul sucului de kiwi, în fiecare zi, ne poate îmbogăți micul dejun și ne poate face să ne simțim bine pe tot parcursul zilei, ajutând intestinele datorită fibrelor solubile și insolubile, care facilitează tranzitul, intervenind și în digestie, iar procentul mare de apă luptă împotriva constipației.

Cum se prepară. Se curăță două fructe de kiwi și un măr, iar o bucată mică de ghimbir se dă prin răzătoare. Punem toate ingredientele într-un blender și mixăm. La final, putem adăuga o linguriță de scorțișoară. Pentru beneficii maxime, preparatul trebuie consumat imediat. Cantitatea de vitamina C, calciu, fosfor și magneziu, pe care le vom obține, va fi foarte mare.

Dacă preparăm un suc de kiwi cu alte fructe, nu trebuie să depășim 150 ml (doza recomandată pentru o porție consumată într-o zi, de obicei dimineața).

Sucul kiwi făcut acasă este ușor și digerat repede, eliberând în organism toate cantitățile de vitamine și minerale.

Însă, sucul de kiwi făcut în casă poate fi păstrat chiar și un an, turnându-l în sticle închise ermetic. Apoi, le așezam într-o oală, pe care o vom umple cu apă și fierbem timp de 10 minute. După ce sticlele s-au răcit, putem depozita sucul de kiwi în cămară.

Lucreția Pop

Lasă un comentariu