Româncele preferă să plece singure în vacanță...

Distribuie pe:

Dintr-un studiu al agenției Nordis Travel, citat de ziare.com.ro, aflăm că în rândul femeilor din România se manifestă o tendință tot mai accentuată de a pleca în vacanță singure, creșterea fiind de 20% în acest an față de anul 2022.

Prețuri, între 450 și 2.700 de euro

Astfel, peste 35% dintre femeile care și-au oferit o vacanță de 8 Martie au ales să iasă din zona de confort și să plece singure în călătorii către destinații precum Costa Rica sau Roma. Și-au dorit timp cu sine, libertate și flexibilitate și au ales cazare la hoteluri ladies only, care oferă experiențe spirituale și terapeutice.

Costurile pentru o astfel de experiență turistică pornesc de la 450 de euro și pot ajunge până la 2.700 de euro pentru un sejur de 10 zile, preț la care se adaugă biletul de avion.

Există și femei care și-au dorit să plece în vacanță împreună cu prietenele lor (30%), în destinații precum Coasta de Azur sau Austria.

Vacanța tip solo trip (excursie singură) este tipul de călătorie care a luat amploare după pandemie, când turiștii și-au dorit experiențe solitare în care să se redescopere, să înțeleagă mai bine cine sunt și care, totodată, să îi ajute să își depășească zona de confort.

O astfel de călătorie construiește caracterul și este și o modalitate fantastică de a-ți face noi prieteni. Totuși, pentru cele care încearcă o astfel de experiență pentru prima dată, specialiștii recomandă să călătorească în cadrul unui grup turistic restrâns.

De la Roma, în Costa Rica...

Potrivit studiului, în topul destinațiilor preferate pentru o vacanță de tip solo trip a fost, anul acesta, Costa Rica, considerată un paradis al iubitorilor de natură, cu peisaje uimitoare, faună sălbatică diversă, apusuri incredibile de soare și un ritm de viața relaxat, ideal pentru călătoriile solitare.

Femeile care au optat pentru o astfel de călătorie sunt cazate într-un resort aflat pe plaja Oceanului Pacific și au parte de odihnă, relaxare, mâncare delicioasă, masaj, meditație, yoga și spa.

De asemenea, beneficiază de vizite la Vulcanul Irazu, Valea Orosi și Parcurile Naționale Braulio Carrillo și Arenal, excursii cu barca pe canalele Parcului Național Tortuguero, alături de un ghid local, și vor putea face baie în izvoarele termale de la Tabacon. Costul pentru o astfel de experiență este de aproximativ 2.700 de euro la care se adaugă biletul de avion.

Roma (Italia) este o altă destinație foarte căutată de femeile care au decis să facă de 8 Martie o călătorie spirituală solitară. Ele caută experiențe culinare speciale, degustări de vinuri, plimbări în locurile istorice din Roma, precum Colosseum, Fontana di Trevi ori Piazza di Spagna. Prețul unei vacanțe solitare de acest tip, cu trei nopți de cazare și bilet de avion, pornește de la 450 de euro.

Femeile care au ales să plece împreună cu prietenele lor au ales destinații din Austria, plătind 750 de euro pentru un sejur de 4 zile, preț care include biletul de avion, transfer și cazare la hotel de patru stele, cu acces la spa.

De asemenea, grupurile de femei au ales să meargă, între prietene, pe Coasta de Azur, profitând de faptul că în extrasezon este mai liniște, iar temperaturile sunt blânde, de până la 18 grade, perfecte pentru plimbare pe promenadă. Pentru 4 nopți de cazare la un hotel de 4 stele în Nisa, cu mic dejun inclus, transferuri, excursii la parfumeria Fragonard, vizită la sătucul Eze și un prânz într-un restaurant din Monaco, au plătit câte 980 euro.

Corporatiștii, cei mai grijulii cu mamele lor!

Reprezentații agențiilor de turism au mai observat că mulți tineri care lucrează în corporații sunt cei mai grijulii cu mamele lor, oferindu-le de 8 Martie vacanțe cadou de tip circuit în Italia și Franța (25%).

Ei au optat pentru programe care au însoțitor de limba română pe toată durata vacanței și toate serviciile incluse la destinație. Prețul plătit pentru un astfel de circuit, care include biletul de avion, cazare cu demipensiune, toate intrările la obiectivele turistice și însoțitor din partea agenției, începe de la 700 euro de persoană. (L.P.)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu