Spania: Instanțele au obligat un bărbat să-i plătească fostei soții 200.000 de euro pentru că s-a ocupat de treburile casnice

Distribuie pe:

Un tribunal spaniol a decis că un bărbat trebuie să plătească peste 200.000 de euro fostei sale soții, echivalentul a peste 20 de ani de salariu, pentru că s-a ocupat de casă în timpul căsătoriei lor, potrivit unei decizii consultate marți de AFP.

Femeia, mamă a doi copii și căsătorită sub regimul separării bunurilor, s-a ocupat, pe perioada mariajului, “de casă, de familie, cu tot ceea ce implică aceasta”, se arată în decizia judiciară a tribunalului din Vélez-Málaga (sud), datată 15 februarie.

Prin urmare, femeia va primi “o despăgubire de 204.624,86 euro”, a decis instanța.

Potrivit avocatului femeii, această sumă reprezintă “salariul minim” pentru perioada cuprinsă între iunie 1995 și decembrie 2020, adică 24 de ani și jumătate.

Bărbatul va trebui, de asemenea, să plătească lunar o pensie alimentară fostei sale soții pentru fiicele sale.

Într-un interviu acordat marți postului de radio Cadena SER, femeia a declarat că soțul ei “nu voia ca ea să lucreze în afara casei”, deși l-a ajutat în privința sălilor de sport pe care acesta le deținea, ocupându-se de “PR, fiind instructoare”, dar fără a fi plătită.

În rest, “m-am dedicat exclusiv treburilor casnice, având grijă de soțul meu, ocupându-mă de casă”, a continuat ea, mărturisind că este “foarte mulțumită” de decizia instanței.

Lasă un comentariu