Olanda, Regele Willem-Alexander: Femeile nu trebuie să-i imite pe bărbați pentru că aceștia fac prea multe greșeli

Distribuie pe:

Regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos a lansat, miercuri, un mesaj feminist distinct, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, îndemnându-le pe femei să nu încerce să-i imite pe bărbați în timp ce-și lasă amprenta asupra lumii, transmite DPA.

Bărbații au făcut prea multe greșeli în ultimele mii de ani, a comentat monarhul în vârstă de 55 de ani de la Bratislava, în timpul unei vizite de stat în Slovacia, alături de soția sa, regina Máxima.

În timp ce vorbea cu un grup de tineri despre egalitatea de gen, el le-a îndemnat pe femei să-și folosească propriile talente și să nu încerce să-i “copieze” pe bărbați, conform agenției de presă ANP, citată de DPA. Comunitatea modernă are nevoie de toate talentele unice, de diversitate și de putere pentru a înflori, conform regelui olandez.

La el acasă, regele Willem-Alexander este înconjurat doar de femei: soția lui, Máxima, 51 de ani și fiicele Amalia, 19 ani, Alexia, 17 ani și Ariane, 15 ani, amintește DPA.

Regina Máxima le-a încurajat pe tinerele slovace pe care le-a întâlnit să aibă încredere în ele.

La rândul ei, președinta slovacă Zuzana Caputová și-a amintit de experiențele negative pe care le-a avut în politică ca femeie. “În timpul campaniei electorale a trebuit să mă confrunt cu remarci de genul că locul femeilor este în bucătărie, nu în politică. Este o lume a bărbaților. Dar eu cred că, chiar și în politică, diversitatea este sănătoasă și necesară”, a spus ea.

Lasă un comentariu