BC Sirius Mureșul Tg. Mureș a pierdut cu Aradul la baschet feminin

Distribuie pe:

Etapa a 21-a din Liga Națională de baschet feminin a început vineri, 10 martie, cu meciul: CSM Alexandria - Agronomia București 76-73 după prelungiri. Celelalte jocuri au fost programate sâmbătă, 11 martie: Universitatea Cluj-Napoca - Rapid București 66-61, CSM Târgoviște - CSM Constanța 62-85, Hoya KSE Târgu Secuiesc - Olimpia CSU Brașov 80-67 și BC Sirius Mureșul Tg. Mureș - FCC Baschet UAV Arad 52-78. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a stat. Pe primul loc se menține ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (cu 38 de puncte), campioana fiind urmată de FCC Baschet UAV Arad (cu 35 de puncte) și CSM Constanța (cu 34 de puncte). BC Sirius Mureșul Tg. Mureș staționează pe treapta a 8-a (cu 25 de puncte). Etapa a 22-a se va desfășura în ziua de 18 martie, însă până atunci, miercuri, 15 martie, de la ora 13:00, este programată, la Brașov, o restanță din runda a 20-a, între Olimpia CSU Brașov și CSM Alexandria.

Victorie pentru Avântul Reghin, eșec pentru Unirea Ungheni și ACS Tg. Mureș

Etapa a 16-a din Liga a III-a de fotbal s-a derulat vineri și sâmbătă, 10-11 martie, în seria a 9-a, Avântul Reghin - Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca 2-1, Corvinul 1921 Hunedoara - ACS Tg. Mureș 1898 MSE 1-0 și Universitatea Alba Iulia - Unirea Ungheni 1-0. Pe primul loc în seria a 9-a este Corvinul 1921 Hunedoara (cu 46 de puncte), urmată de Metalurgistul Cugir (28 de puncte) și Unirea Alba Iulia (27 de puncte). Unirea Ungheni a căzut pe locul 4 (cu 26 de puncte), Avântul Reghin este pe poziția a 5-a (cu 24 de puncte), iar ACS Tg. Mureș 1898 MSE se menține pe treapta a 7-a (cu 18 puncte). Etapa a 17-a este programată în 17 și 18 martie 2023.

Patru românce la Mondialele de box din India

România va fi reprezentată de 4 sportive la Campionatul Mondial de box feminin pentru senioare, competiție programată în perioada 15-26 martie, la New Delhi, în India. Este vorba despre Lăcrămioara Perijoc (foto), Claudia Nechita, Loredana Marin și Alexandra Gheorghe. Cele mai mari șanse la medalii le au Perijoc și Nechita, prima fiind, anul trecut, vicecampioană mondială la 54 kg, iar cea de-a doua, clasată pe locul V la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la categoria 57 kg.

Futsal: barajul pentru Elite Round

Naționala de futsal a României a câștigat în grupa a 8-a Main Round, pentru calificarea la Cupa Mondială din 2024. Tricolorii, pregătiți de târgumureșeanul Kacsó Endre, au învins cu 5-3 Danemarca, duminică, 5 martie, la Complexul Sportiv “Broager Sparekasse Skansen” din Sønderborg. Ultimul meci s-a jucat miercuri, 8 martie, la “Energia Areena” din Vantaa: Finlanda - Danemarca 4-1. Grupa a revenit României (cu 10 puncte), urmată de Finlanda (cu 7 puncte) - ambele calificate în Turul de Elită - și Danemarca (fără niciun punct). Faza Main Round a cuprins 12 grupe preliminare, iar câștigătoarele acestora merg în Elite Round, alături de cele mai bune patru echipe clasate pe locul doi. Celelalte opt naționale care au terminat grupele pe treapta a doua vor participa la un baraj (de patru meciuri în dublă manșă), învingătoarele urmând să facă și ele pasul spre Elite Round. Tragerea la sorți a meciurilor de baraj a avut loc vineri, 10 martie, la sediul UEFA de la Nyon, rezultând următoarele partide: Belgia - Ungaria, Olanda - Republica Moldova, Suedia - Germania și Cehia - Lituania. Barajul este prevăzut în două manșe, la 10 și 19 aprilie. Tragerea la sorți a grupelor din Elite Round, fază în care vor fi prezente România și Finlanda, este programată pe 5 iulie, tot la Nyon.

Superliga de fotbal, si finala” pentru play-off

Etapa a 30-a din SuperLiga de fotbal, ultima a sezonului regulat, a început vineri, 10 martie, cu meciurile: FC Botoșani - CS Mioveni 1-1 și Universitatea Craiova - UTA Arad 2-1. Sâmbătă, 11 martie, au avut loc întâlnirile: FC Argeș - Petrolul Ploiești 0-1 și Farul Constanța - Rapid București 2-1. Duminică, 12 martie, s-au disputat jocurile: AFC Hermannstadt - U Craiova 1948 1-0 și FCSB - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 1-0. Ultimele partide ale sezonului regulat au fost programate luni,13 martie: Chindia Târgoviște - FC Voluntari și CFR Cluj - Universitatea Cluj. Meciul din etapa a 23-a, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - U Craiova 1948, suspendat de arbitru pentru scandări xenofobe, se va juca integral - joi, 16 martie, începând cu ora 21:00, fiind o adevărata finală pentru ultimul loc de play-off. În fotoliul de lider a încheiat Farul Constanța (cu 64 de puncte), urmată de campioana CFR Cluj (cu 60 de puncte, un joc mai putin) și FCSB (cu 57 de puncte). Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, este pe treapta a 7-a (cu 39 de puncte), în spatele rivalei de conjunctură, U Craiova 1948 (care ocupă locul al 6-lea, cu 40 de puncte). În play-off s-au calificat Farul, CFR, FCSB, Rapid și Universitatea Craiova, iar Petrolul Ploiești, U Cluj, FC Voluntari, AFC Hermannstadt, FC Botoșani, Chindia Târgoviște, UTA Arad, FC Argeș și CS Mioveni vor juca în play-out.

Una caldă, alta rece, în duelul cu Feroe

România, antrenată de spaniolul Xavi Pasqual, face parte din grupa a 4-a preliminară a Campionatului European de handbal masculin din 2024, împreună cu Austria, Ucraina și Insulele Feroe. Runda a 3-a s-a derulat miercuri și joi, 8-9 martie, cu jocurile: Insulele Feroe - România 28-26 (miercuri, 8 martie, la Torshavn) și Ucraina - Austria 31-38 (joi, 9 martie, la Coburg, în Germania). Etapa a 4-a a fost programată sâmbătă, 11 martie, cu partidele: România - Insulele Feroe 25-17 și Austria - Ucraina 31-28 (la Linz). Runda a 5-a, penultima, se va desfășura miercuri, 26 aprilie, cu meciurile: România - Austria (de la ora 17:30, la București) și Insulele Feroe - Ucraina (de la ora 21:00, la Torshavn). Grupa e condusă de Austria (cu 8 puncte), urmată de România (cu 4 puncte), Ucraina (cu 2 puncte) și Insulele Feroe (tot cu 2 puncte). Primele două clasate în cele opt grupe, precum și cele mai bune patru echipe situate pe locul trei, se vor califica la turneul final al Campionatului European, care va fi găzduit de șase orașe germane (Berlin, München, Hamburg, Köln, Düsseldorf și Manheim) în perioada 10-28 ianuarie 2024. La turneul final sunt calificate direct: Germania (în calitate de gazdă), Suedia (campioana europeană în exercițiu), Danemarca (vicecampioana din 2022) și Spania (medaliată cu bronz la ultima ediție continentală).

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu