Scrisoare deschisă: Către Primăria municipiului Tg. Mureș,

Distribuie pe:

Domnule Primar,

Subsemnatul Achim Alexandru, domiciliat în Tg. Mureș, Piața Trandafirilor nr. 31, mă adresez, pe această cale, dumneavoastră și Consiliului Local revenind astfel la petiția nr. 847 - 2022; 97480/13.12.2022, adresată prin sistemul on-line către Primăria municipiului Tg. Mureș - Consiliul Local.

Obiectul petiției este nemulțumirea mea și a multor zeci de cetățeni cu domiciliul în zona centrală a orașului Tg. Mureș față de prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 247, art. I, punctul 1 din 26.septembrie 2019, prin care se stabilește că locatarii din Piața Trandafirilor și Piața Victoriei nu pot beneficia de abonament de locatar sau riveran valabil pe străzile unde au domiciliul. Se stipulează că locatarii din Piața Trandafirilor și Victoriei pot parca pe străzile învecinate. La același articol se stabilește, însă, că străzile adiacente, respectiv: Tușnad, Primăriei, Tineretului, Horea, Călărași, Brăila etc., sunt tot în zona 0 și pe cale de consecință nu se eliberează abonamente de parcare. Noi nu dorim facilități așa cum definiți abonamentul de locatar la art.17 litera l. Noi vă rugăm doar să nu ne îngrădiți dreptul de folosință și acces la locuințele noastre.

Știm și noi că tot orașul este aglomerat și plin de mașini, că este greu de găsit un loc de parcare, dar toți locuitorii orașului, cu excepția celor care locuiesc în centru, pot achiziționa abonament de riveran, iar soluționarea acestei probleme și construcția de parcări publice ar trebui să fie una din prioritățile Primăriei.

Vrem să vă supunem atenției faptul că centrul orașului, chiar dacă aduce venituri substanțiale din parcările din afara spațiului carosabil, amenzi sau tichete, este locuit de oameni, care plătesc taxe și impozite pe locuințe și mașini, au aceleași obligații, nevoi și drepturi ca toți ceilalți cetățeni ai orașului. Puteți să realizați cu ușurință greutățile cu care ne confruntăm pentru a găsi un loc de parcare la sute de metri distanță de locuința noastră, având: bagaje, cumpărături, copii, uneori bolnavi sau obosiți după o zi de muncă.

De asemenea, este de înțeles că toate străzile învecinate din zona I, unde am putea parca pe baza abonamentului universal, sunt folosite de proprii locatari, care ne avertizează să nu mai parcăm acolo. În aceste condiții, nici mașinile noastre nu mai sunt în siguranță pe străzile respective.

Considerăm că îngrădirea sau restricționarea locatarilor de a nu putea obține un abonament de locatar sau riveran valabil pentru strada unde locuiesc este discriminatorie și ilegală, cu atât mai mult cu cât salariați ai serviciilor publice din zonă, cât și chiriași de spații și magazine sau birouri parchează pe tot parcursul zilei pe zona 0 din toată zona centrală a orașului.

Având în vedere cele de mai sus, vă rog soluționați în mod favorabil situația prezentată în petiție și în această scrisoare, întrucât este un adevărat calvar pentru locuitorii din zona centrală.

Vom recurge la toate posibilitățile existente, precum: canale mass-media, avocatul poporului și instanțele de judecată pentru a anula amenzile plătite și stabilite printr-o hotărâre discriminatorie.

Cu stimă, ing. Achim Alexandru

Lasă un comentariu