Primim de la cititori

Distribuie pe:

Umblând prin mai multe magazine care se află la parterul blocurilor turn din cartierul Tudor Vladimirescu, B-dul 1918, am rămas profund afectat de felul cum s-a făcut modificările interioare.

Eu consider că aceste modificări prezintă un mare pericol pentru structura și rezistența blocurilor, cu șapte, opt, nouă, zece etaje din zona menționată și nu numai.

Acest pericol mi s-a transformat în frică, în zilele de 13 și 14 februarie 2023, când a avut loc cutremurul și la Târgu Mureș, mai ales că în aceste s-au mișcat obiectele din apartament, eu locuind la etajul al IX-lea al blocului.

Dar m-a cuprins o frică și mai mare când mi-am adus aminte că mulți proprietari de garaje care se află la subsolul blocurilor turn au decupat din pereții laterali ai garajelor pentru a-și face uși de acces în pivniță, în unele garaje au fost decupați chiar și doi pereți (față și lateralul garajului).

Să nu uităm că acești pereți de la garaje, care au fost decupați sunt pereții de rezistență la fundația blocurilor.

În urma celor prezentate avem toată speranța că organele abilitate și competente (Inspectoratul General de Stat în Construcții și Serviciul Urbanism din cadrul Primăriei Târgu Mureș) vor face o evaluare și control asupra celor prezentate și o să ia măsurile care se impun pentru a fi remediate aceste abuzuri și deficiențe făcute de proprietarii magazinelor și ai garajelor.

Un grup de proprietari de apartamente din zona Bdul 1 Decembrie 1918, Târgu Mureș

Lasă un comentariu