Începând de mâine (16-19 martie) Târgu Mureșul găzduiește prima competiție europeană de polo de la inaugurarea Bazinului Olimpic

Distribuie pe:

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Primăria municipiului Târgu Mureș a fost prezentat principalul eveniment sportiv al acestei primăveri pe care orașul îl găzduiește. Este vorba despre Turneul european de calificare la Campionatul European de Polo - Juniori U 17 (16-19 martie). Turneul de la Târgu Mureș va aduce față în față selecționatele României, R. Moldova, Ucrainei, Irlandei și Elveției. Președintele Federației Române de Polo (FRP), Alexandru Barabas Matei Guiman, a declarat, ieri, că se așteaptă ca România să ocupe locul I în grupă. Din această gupă se vor califica două echipe la Campionatul European. Conform acestuia cei mai temuți adversari din grupă sunt moldovenii și ucrainenii. Acesta a mulțumit autorităților locale, Ministerului Sportului și Clubului Sportiv Mureșul - proprietarul Bazinului Olimpic unde va avea loc competiția și nu în ultimul rând antrenorului Sorin Șeulean, prezent la conferința de presă, membru al FRP și antrenorul clubului de polo “Partizan” din Târgu Mureș, cel care a făcut lobby pentru ca orașul nostru să găzduiască această competiție internațională. Clubul de polo târgumureșean are un component în echipa națională U 17.

Primarul Soós Zoltán a declarat că “mă bucur că Târgu Mureșul a început să conteze în sporturile de natație odată cu deschiderea acestui Bazin Olimpic, o investiție realizată prin CNI”. Primarul a mai spus că susține selecționata României de polo și că speră ca în perioada următoare orașul nostru să găzduiască și un turneu final internațional de polo. Edilul a primit din partea șefului FRP o minge de polo și un tricou oficial al lotului național.

Președintele FRP și-a exprimat speranța ca Târgu Mureșul să redevină un centru de putere în polo iar astfel de competiții să îi facă pe cei mici să se îndrepte înspre natație.

Meciurile din cadrul grupei care vor debuta mâine vor fi transmise în direct pe pagina de internet a Ligii Europene de Natație (LEN), len.eu pe Facebook Accesul în tribunele Bazinului Olimpic la această competiție se va face pe bază de bilete, prețul acestora fiind de 10 lei pentru adulți și 1 leu pentru copii.

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu