Răspuns la Scrisoarea deschisă a dlui Alexandru Achim către Primăria Târgu Mureș publicată în ediția de marți 14 martie 2023

Distribuie pe:

Ca urmare a solicitării cotidianului nostru, am primit răspunsul adresat dlui Alexandru Achim, pe care îl publicăm mai jos, considerând că este de interes pentru cititorii noștri din Târgu Mureș

“Către dl Alexandru Achim

SC ADMINISTRATOR IMOBILE ȘI PIEȚE SRL, cu sediul social în Târgu Mureș, (...) în calitate de concesionar al parcărilor cu plată din municipiul Târgu Mureș,

Urmare a sesizării dvs. referitoare la locurile de parcare pentru locatarii din Zona 0, vă comunicăm următoarele:

Regimul parcărilor cu plată în municipiul Târgu Mureș este reglementat prin Regulamentul de Organizare și Funcționare al Serviciului Public de Exploatare și Întreținere a Parcărilor și Zonelor de Staționare cu Plată în Regim de Autotaxare aflate pe Domeniul Public al municipiului Târgu Mureș, aprobat prin HCL nr. 98/31.03.2022. Prin această hotărâre se abrogă regulamentul aprobat prin HCL nr. 231/2017 cu modificările ulterioare, inclusiv HCL nr. 247 din 26.09.2019, la care faceți referire.

În ceea ce privește parcarea în Zona 0 a municipiului, situația a rămas cam aceeași, în sensul că abonamentele nu au valabilitate în Zona 0.

Conform articolului 79 din regulament,

“Abonamentele de parcare sunt mijloace de plată valabile doar în parcările stradale cu excepția Zonei 0, unde se vor folosi mijloace de plată tichetele de parcare sau plata prin SMS”.

Referitor la locatarii din Zona 0 , art. 17 lit (i) din Regulamentul mai sus amintit prevede:

“Abonamentul tip locatar - reprezintă un abonament anual care este o facilitate acordată locatarilor, persoane fizice, care nu posedă loc de parcare în curtea interioară a caselor sau staționează în afara Zonei 0. La solicitarea unui abonament tip locatar, solicitantul trebuie să prezinte actul de proprietate al autovehicolului și actul de identitate sau dovada domiciliului. Abonamentul dă dreptul de staționare în acea parcare și în parcările amenajate pe străzile alăturate la o distanță de cel mult 30 m de intersecția străzilor alăturate. Este interzisă parcarea cu abonamente de locatar în Zona 0, acești pot beneficia de abonament tip locatar pe străzile învecinate.”

În calitate de concesionar al parcărilor publice din municipiul Târgu Mureș societatea noastră trebuie să respecte prevederile acestui regulament, care sunt aprobate printr-o hotărâre a Consiliului Local a municipiului Târgu Mureș, iar orice modificare la acest regulament se poate face doar printr-o altă hotărâre de consiliu.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că întreaga noastră activitate se desfășoară în și cu sprijinul locuitorilor municipiului Târgu Mureș și că vom respecta în totalitate legislația indiferent de domeniul la care se referă.

Lasă un comentariu