Stop vânzării apei și sării României!

Distribuie pe:

2500 de izvoare de apă minerală deține România astăzi, ceea ce reprezintă 60% din apele minerale ale Europei.

Investitorii străini vor, cu aprobarea liderilor noștri, să le ia aproape gratis de la Statul Român! Sunt interesați de aceste izvoare pentru că aduc PROFIT URIAȘ, în timp scurt. Aproape toate resursele minerale ale țării au fost vândute sau concesionate pentru redevențe foarte mici.

Prin proiectul de lege “LEGEA RESURSELOR HIDROMINERALE” (L326/2019), statul se împroprietărește cu terenul pe care există izvorul și îl concesionează societăților comerciale interesate.

Art. 14 al (1) din lege prevede că “resursele hidrominerale se pun în valoare prin activități geologice și hidrogeologice, de prospecțiune, explorare și exploatare, care se concesionează persoanelor juridice române ori străine, potrivit prezentei legi”. Potrivit proiectului de hotărâre, 90% din redevență se achită către bugetul de stat, restul plății fiind virat în contul administrației locale pe raza căreia se găsește izvorul.

În plină vacanță parlamentară, a primit aviz favorabil, în data de 14 decembrie 2022, proiectul de lege L831/2022 privind guvernanța corporativă a intreprinderilor publice, care prevede, așa cum declară ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, următoarele: “Conform proiectului de lege depus de Guvern la Parlamentul României, actualele regii autonome de stat vor fi desființate într-o perioadă de maximum 3 ani, urmând a fi reorganizate în societăți pe acțiuni sau cu răspundere limitată”.

Practic, tot ce se află în posesia statului român (poporului român), în total 86 de regii/societăți naționale, printre care: HIDROELECTICA, NUCLEARELECTRICA, ROMGAZ, TRANSELECTRICA, METROREX, NUCLEARELECTRICA, ROMSILVA, RESURSE MINERALE ȘI APE MINERALE, REGIA SĂRII etc.

Un stat fără resurse este un stat sărac și vulnerabil din punct de vedere al siguranței naționale.

Îmbuteliatorii cu licență de exploatare obținută de la Agenția Națională de Resurse Minerale plătesc statului român o redevență de 4 euro pentru 1000 de litri de apă (practic, valoarea a trei bidoane de 5 litri).

NU LE AJUNGE! Vor să devină proprietari și să nu mai plătească nici măcar acești bani către Statul Român!

Dumnezeu să ne ajute să stopăm vânzarea resurselor naturale ale României!

Radu Pescar

Lasă un comentariu