Actorul, preotul și... Creatorul

Distribuie pe:

* “Oameni fiți vigilenți, vi se trage preșul de sub picioare, vi se ia și ultimul drept la a fi o natură umană îndumnezeită. Doar nu am înnebunit cu toții ca să luăm lumină din America, țara lui antihrist, căzută ireversibil în hăul corectitudinii politicești al relativismului moral. Mă interesează, chiar mă îngrijorează, încotro se rostogolește această lume scrântită de pe axul firescului și normalității. Franța, țara mea, a generat și a cunoscut ororile unui iacobinism robespierian. Practic atunci francezii au încetat să mai fie o națiune măreață pe placul lui Dumnezeu. Viața nu-mi mai oferă mare lucru. Am cunoscut, am văzut totul. Urăsc epoca asta. Îmi vine să vomit. Există ființe pe care le urăsc. Totul este greșit, totul este fals, totul este falsificat. Nu mai există respect, nu mai există cuvântul dat. Doar banii mai contează. Toată ziua auzim vorbindu-se doar de crime. Știu că voi părăsi această lume fără regrete”.

Alain Delon (1935-), actor și producător francez. Unul din cei mai cunoscuți și îndrăgiți actori ai cinematografiei mondiale, fiind sex simbol al anilor 1960, 1970, 1980. A primit foarte, foarte multe onoruri și premii în întreaga carieră în frunte cu Premiul Cesar, Premiul Legiunea de Onoare, Palme d”Or de Onoare, Ordinul Național în grad de Cavaler. Actorul s-a declarat “agnostic” care înseamnă “fără cunoaștere” (limba greacă: a-fără; gnosis-cunoaștere). Are în gând ideea sinuciderii, dar pomenirea lui Dumnezeu, persistă în el, și nu își permite pentru moment să recurgă la suicid.

***

* “Omul nu trebuie doar să-i ceară sănătate și viață lungă lui Dumnezeu, ci să-și folosească și spiritul pentru a găsi și a explora comoara pe care bunul Tată a pus-o în natură ca mijloc de vindecare, pentru nenumăratele creaturi ale acestei vieți. Trebuie să recunoaștem că tot ce ne dă pământul ca hrană, ne este oferit de Creator în modul cel mai curat, iar cel ce își dă cea mai mare silință ca aceste produse să rămână neschimbate are și cel mai mare câștig.”

Sebastien Kneipp (1821-1897), preot catolic german, unul din strămoșii medicinei naturiste. El este cel mai frecvent asociat cu forma de hidroterapie, adică aplicarea apei prin diferite mijloace în sprijinul sănătății, construind în sensul acesta mai multe spitale. El credea și susținea: “O minte sănătoasă naște o persoană sănătoasă”.

***

* “Odată am avut un vis: Mergeam de-a lungul plajei împreună cu Dumnezeu. Am observat că pentru fiecare scenă apăreau două perechi de urme: una care îmi aparținea mie și una care îi aparținea lui Dumnezeu. Când ultima scenă din viață mi-a trecut prin fața ochilor, m-am uitat înapoi la urme. Era o singură pereche de urme. Era cel mai trist și urât moment din viața mea. L-am întrebat pe Dumnezeu: - Doamne, mi-ai spus când am decis să te urmez, că îmi vei vorbi și vei fi alături de mine de-a lungul întregului drum. Pur și simplu nu înțeleg de ce m-ai părăsit tocmai atunci când aveam mai multă nevoie de tine. Domnul șopti: - «Scumpa mea copilă, te iubesc și nu te voi părăsi niciodată, absolut niciodată, în timpul încercărilor și greutăților prin care treci. Atunci când ai văzut o singură pereche de urme înseamnă că te purtam în brațe»“.

P.S. Psalmul 118, vers. 145-146: “Strigat-am cu toată inima mea: “Auzi-mă Doamne”! Îndreptările Tale le voi căuta. Strigat-am către Tine: “Mântuiește-mă și voi păzi mărturiile Tale.

Cu dragoste creștinească,

părintele Ilie

Lasă un comentariu