Târgu Mureș: De astăzi încep să coopereze autobuzele electrice

Distribuie pe:

Astăzi, în Târgu Mureș, vor ieși pe traseu, pentru a deservi călătorii, primele autobuzele electrice. Evenimentul are loc la ora 10.00 la sediul SC Transport Local SA din strada Bega, unde sunt așteptați vicepremierul Kelement Hunor și ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila. Din partea autorităților locale vor participa primarul Soós Zoltán și președintele Consiliului Județean Mureș Peter Ferenc. Participanții la eveniment vor călători și cu unul dintre autobuzele care va ieși astăzi pe traseu.

Astăzi vor ieși pe traseu șase autobuze, câte două pentru liniile 4, 18 și 23, ne-a declarat Tar Bela, directorul Transport Local SA.

Valoarea totală a proiectului privind achiziția celor 32 de autobuze electrice de 12 metri (Solaris Urbino), a celor 32 de stații de încărcare lente precum și a celor 10 stații de încărcare rapide este de 111.814.602,87 lei, din care contribuția de la bugetul local al municipiului Târgu Mureș este de 1.932.292,06 lei.

Autobuzele au o lungime de 12 metri, capacitatea este 82 de locuri din care 30 pe scaune și 52 în picioare, o viteză maximă de 70 km/h, sunt prevăzute cu rampe pentru persoanele cu dizabilități. Autobuzele au aer condiționat și prize USB pentru încărcarea telefoanelor mobile tip smart. Autonomia este ce aproximativ 66 de kilometri. Societatea de transport local care le va opera a efectuat, în ultimele luni, teste cu aceste autobuze. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu