Încep licitațiile pentru colectarea gunoiului din Zona 2

Distribuie pe:

Întruniți în ședință extraordinară, convocată “de îndată”, consilierii locali din Târgu Mureș au adoptat, ieri, două hotărâri de consiliu care privesc soluționarea problemei colectării deșeurilor din Zona 2 din care face parte și municipiul reședință de județ. Este vorba de o hotărâre a Consiliului Local prin care se avizează documentația de delegare a activității de colectare a deșeurilor menajere din Zona 2, mai precis aprobarea caietului de sarcini pe baza căruia se va licita acest serviciu. Cea de a doua hotărâre adoptată se referă la avizarea documentației necesare atribuirii temporare, până la organizarea licitației deschise a acestui serviciu.

Reamintim că ADI Ecolect a reziliat contractul încheiat cu operatorul de salubritate pentru Zona 2 în urma constatării mai multor deficiențe. În curând se vor încheia cele 90 de zile în care operatorul a avut obligația de a asigura continuitatea acestui serviciu, astfel că ADI Ecolect Mureș este nevoită să atribuie în regim de urgență acest serviciu până va organiza o nouă licitație.

Toate celelalte 18 Unități Administrativ Teritoriale (UAT-uri) care fac parte din Zona 2 alături de Târgu Mureș trebuie să adopte astfel de hotărâri de consiliu local pentru ca ADI Ecolect Mureș să poată începe procedurile de atribuire. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu