Rusia consideră drept o provocare incidentul din Marea Neagră dintre o dronă a SUA și avionul rusesc Su-27

Distribuie pe:

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a declarat marți pentru agenția RIA Novosti că Moscova consideră drept o provocare incidentul în care au fost implicate un avion de luptă rusesc Su-27 și o dronă militară americană deasupra Mării Negre, informează Reuters. “Considerăm acest incident drept o provocare”, a spus Antonov după ce a fost convocat la Departamentul de Stat al SUA.

Drona de supraveghere militară americană MQ-9 s-a prăbușit marți în Marea Neagră după ce un avion rusesc Su-27 i-a lovit elicea, a spus Pentagonul, fiind primul incident de acest fel de la invadarea Ucrainei de către Rusia în urmă cu un an.

Rusia a negat că a avut loc vreun contact și spune că drona s-a prăbușit după o manevră bruscă, într-un unghi ascuțit. Ambasadorul rus a declarat că întâlnirea sa de la Departamentul de Stat a fost “constructivă” și că nu a fost ridicată problema unor posibile “consecințe” pentru Moscova ca urmare a incidentului, conform sursei citate. “În ceea ce ne privește, nu dorim nicio confruntare între SUA și Rusia. Suntem în favoarea construirii unor relații pragmatice, în beneficiul popoarelor rus și american”, a declarat ambasadorul Anatoli Antonov.

Statele Unite au anunțat marți convocarea în cursul după-amiezii de marți la Departamentul de Stat a ambasadorului rus la Washington pentru a-i comunica “obiecția” lor “puternică” după incidentul interceptării unei drone americane de către un avion de vânătoare rusesc deasupra Mării Negre, transmit AFP și Reuters “Suntem în contact direct cu rușii, la nivel de înalți responsabili, pentru a le transmite obiecția noastră puternică față de această interceptare puțin sigură și neprofesionistă care a provocat căderea dronei noastre”, a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al diplomației americane, Ned Price.

Lasă un comentariu