Ucraina: Proiect de lege pentru recunoașterea uniunilor civile între persoanele de același sex

Distribuie pe:

Un grup de 18 deputați din parlamentul ucrainean, dintre care 11 sunt membri în partidul președintelui Volodimir Zelenski, au înregistrat un proiect de lege pentru recunoașterea uniunilor civile între persoanele de același sex, a anunțat marți deputata care a impulsionat propunerea de act normativ, Inna Sovsun, relatează agenția EFE.

Ea face parte din partidul “Vocea”, înscris în partidul european Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE). Această formațiune ucraineană se află în opoziție și are numai 20 din cei 450 de parlamentari ai Radei Supreme, legislativul de la Kiev.

Deși numărul deputaților care susțin inițial proiectul de lege este departe de majoritate, deputata liberală estimează că sprijinul partidului ei, împreună cu cel al formațiunii Servitorul Poporului - partidul lui Zelenski -, va permite adop-tarea proiectului de lege în parlament.

Partidul prezidențial deține o majoritate de 239 de mandate în parlament. Dar, chiar și cu sprijinul acestuia, aceeași deputată afirmă că trebuie continuată munca de convingere față de parlamentarii reticenți.

La fel ca majoritatea societăților est-europene, cea ucraineană are o orientare conservatoare. În pofida acestui fapt, președintele Zelenski s-a arătat deschis demersurilor de legalizare a uniunilor între persoanele de același sex.

Lasă un comentariu