Au sosit noi locuitori în Grădina Zoologică din Târgu Mureș

Distribuie pe:

Anul acesta, în data de 3 martie, prin programul de relocare europeană a speciilor, a sosit primul transport de animale la Grădina Zoologică din Târgu Mureș:Zebra Chapman, un Zimbru european și cinci Lemuri cu coadă inelată de la Grădina Zoologică din Nyíregyháza.

Momentan, animalele se află în carantină, urmând ca, după această perioadă să întregească efectivul aflat deja în grija grădinii zoologice . Lemurii sunt în incinta Casei verzi, iar dacă temperatura aerului va permite va fi deschis din nou Poiana lemurilor. Astfel, lemurii deja prezenți, împreună cu cei noi, pot fi admirați în padocul deschis vizitatorilor., în timp ce Zebra Chapman se va alătura celorlalte zebre.

Intenția Grădinii Zoologice este, ca în cadrul programului european de reproducere a speciilor , Grădina Zoologică din Târgu Mureș să devină unul dintre centrele de reproducere a Zimbrilor europeni.și să contribuie la relocarea acestor animale în libertate în țara noastră, de unde au dispărut în secolul trecut. Acesta fiind scopul pentru care a fost adus femela de bizon European, urmând ca, în curând să sosească alte 2-3 femele de bizon european. După cum se știe, ultimul zimbru aflat în libertate în Europa a fost împușcat în 1927 de către un braconier, iar pe teritoriul actual al României, ultimul zimbru din Moldova a fost vânat în 1762, iar în Transilvania în 1790. Vițeii născuți în Grădina Zoologică din Târgu Mureș vor fi lăsați în libertate în locația indicată de către IUCN și programul EEP.

Peste aproximativ, trei săptămâni, vor ajunge la noi și alte transporturi de animale din grădinile zoologice din Germania și Olanda

Administrația Grădinii Zoologice și a Platoului Cornești Târgu Mureș

Lasă un comentariu