Kelemen Hunor și Cseke Attila au inaugurat primele autobuze electrice care au ieșit pe traseu în Târgu Mureș

Distribuie pe:

Ieri, în prezența vicepremierului României Kelemen Hunor, a ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila și a oficialităților locale, primarul Târgu Mureșului Soós Zoltán și președintele Consiliului Județean Mureș Péter Ferenc, a avut loc inaugurarea oficială a primelor curse de linie a autobuzelor electrice. Sloganul evenimentului de ieri a fost “Conectăm orașul”. “Când am preluat mandatul, am stabilit o strategie de dezvoltare a orașului bazată pe o viziune clară. Am spus că vom face pași mici, dar siguri, pentru a crea ceea ce era necesar. Am mai spus atunci că vom crea un oraș în care oamenii vor să trăiască, care oferă servicii de calitate cetățenilor săi și care oferă oportunități multiple de dezvoltare pentru afaceri”, a spus primarul Târgu Mureșului.

După conferința de presă care a avut loc la sediul societății Transport Local SA din Târgu Mureș, oficialii și jurnaliștii au călătorit cu unul dintre autobuzele care au ieșit pe traseu. “Guvernarea bună este pentru oameni, este în slujba oamenilor, de data aceasta a târgumureșenilor, care, de acum încolo, vor beneficia de un transport public mai bun și mai verde. Primarul Soós Zoltán și echipa sa caută soluțiile și noi vom fi alături de ei în continuare”, a transmis vicepremierul Kelemen Hunor. Costul total al proiectului a fost de 112 milioane de lei.

Ieri au operat șase autobuze, câte două pe liniile 4, 18 și 23. Începând de astăzi târgumureșenii vor putea călători cu autobuze electrice și pe liniile 12, 17 și 20. În curând, toate cele 32 de autobuze electrice vor ieși pe traseu deservind călătorii din Târgu Mureș. Fiecare autobuz are câte o stație de încărcare lentă iar pe lângă acestea mai sunt 10 stații de încărcare rapidă.

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu