La Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, Elevi mai informați

Distribuie pe:

Specialiștii Centrului Regional Târgu Mureș au fost, zilele trecute, alături de elevii Colegiului Național “Al. Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, într-o altă activitate de prevenire a traficului de minori. Lansată recent, Campania națională “Siguranța ta nu e o joacă!” a creat prilejul discuțiilor despre traficul de minori și consecințele acestuia, totul pentru atenționarea tinerilor cu privire la metodele de racolare folosite de traficanții de persoane și de a transmite sfaturi care să îi ferească de această perspectivă neplăcută.

În cadrul aceleiași întâlniri, elevii au putut afla și că pot suna gratuit la Telefonul Copilului 116 111, linia europeană de asistență pentru copii, gestionată în România de Asociația Telefonul Copilului, sau că au posibilitatea să scrie la 116111@telefonulcopilului.ro și pe platforma online a organizației https://www.116111.ro/, pentru a beneficia de servicii de consiliere specializată. De asemenea, pentru sesizarea unor posibilie cazuri de trafic de minori, poate fi utilizată linia Telverde 0800 800 678, oferită gratuit de ANITP.

“Mulțumim conducerii unității de învățământ și doamnei diriginte, prof. Daniela Ilioasa, pentru invitație și interes față de protecția copiilor care frecventează orele”, spunea comisar șef de poliție ZAHARIA Cristina Gabriela.

L.B.

Lasă un comentariu