Luni, 20 martie, Începe simularea Evaluării Naționale

Distribuie pe:

Luni, 20 martie, debutează simularea Evaluării Naționale cu proba scrisă la limba și literatura română, iar marți, 21 martie, va fi susținută proba la matematică. Elevii de clasa a VIII-a din partea minorităților naționale vor susține pe 22 martie proba scrisă la limba și literatura ma-ternă. Rezultatele finale vor fi comunicate pe 29 martie, conform Calendarului anunțat de Ministerul Educației.

Rezultatele obținute de elevi urmează să fie analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog, informează Ministerul Educației.

În județul Mureș sunt 4852 de elevi înscriși în clasa a VIII-a și vor susține Evaluarea Națională 4773 elevi, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

L.B.

Lasă un comentariu