“Seemous”, Struga 2023. Olimpici români la matematică

Distribuie pe:

Organizată sub patronajul Mathematical Society of South Eastern Europe, a Uniunii Matematicienilor din Macedonia și a Facultății de Științe Naturale și Matematică din cadrul Universității din Skopje, ediția din 2023 a Concursului Internațional de Matematică pentru Studenți “SEEMOUS” a avut loc la Struga, Macedonia de Nord, în perioada 7-12 martie 2023.

Studenții Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București au obținut și în acest an rezultate excelente. Mario-Cosmin Drăguț și Octavian-Ionut Joița au obținut medalii de aur, iar Divia-Petra Negoescu medalie de argint. Mario a obținut cel mai mare punctaj din concurs. Cei trei premianți sunt studenți în anul I la specializarea Matematică. Echipa a fost coordonată de Dan Dumitrescu, fost medaliat la această competiție, actualmente masterand în anul I la programul Probabilități și Statistică în Finanțe și Științe. La pregătirea lotului a contribuit și Andrei Bâra, de asemenea, fost medaliat la SEEMOUS, masterand în anul II la programul de master Matematică Didactică.

.*

Facultatea de Matematică și Informatică a Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj a obținut la această Balcaniadă patru medalii, prin studenții Grigore Florin (anul II Matematică română) - medalie de aur; Petec Răzvan Gabriel (anul II Informatică română) - medalie de argint; Domokos Abel (anul II Matematică maghiară) - medalie de bronz; Lung George Bogdan Alexandru (anul I Matematică română) - medalie de bronz. Profesor coordonator, conf. dr. Tiberiu Trif.

*

Echipa de studenți ai Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a obținut o medalie de aur, una de argint și trei de bronz. Medalia de aur a fost obținută de Gabriel Brehuescu, student la Facultatea de Matematică a UAIC, medalia de argint a revenit Mihaelei Hudișteanu, studentă la Facultatea de Informatică a UAIC, iar cele trei medalii de bronz au fost câștigate de Constantin-Gabriel Guțic, Mirel-Alin Ciornei (Facultatea de Matematică) și Luca Năstasă-Baraș (Facultatea de Informatică). Echipa UAIC a fost coordonată de asist. univ. dr. Teodor Chelmuș, de la Facultatea de Matematică.

“SEEMOUS” (South-Eastern European Mathematical Competition for University Students) este un concurs cu participare internațională organizat de Societatea Matematică din Sud-Estul Europei (Mathematical Society of South-Eastern Europe) care se adresează studenților din primii doi ani de studiu. Anul acesta a avut loc cea de-a XVII-a ediție, la care au participat 83 de studenți de la 24 universități din Albania, Bulgaria, Grecia, Macedonia de Nord, România și Turkmenistan.

Felicitări tuturor!

De la stânga la dreapta, Dan, Octavian, Divia și Mario

Pagină realizată de Mariana Cristescu

Lasă un comentariu